Augļu un dārzeņu zudumu apjoms Eiropā ir 45% no kopējās ražas. Zudumus un pārtikas atkritumus var vērtēt kā nelietderīgu dabas resursu izmantošanu. Pārtikas ražotāji izjūt arvien lielāku spiedienu ražot pārtikas produktus ar pagarinātiem derīguma termiņiem, lai nodrošinātu lielākus apjomus un samazinātu ražošanas izmaksas, taču ķimikāliju lietošanai pārtikas apstrādē ir kaitīga ietekme uz cilvēku organismu.
"Mūsu mērķis ir uzglabāt svaigas ogas cilvēkam nekaitīgā veidā, bet ilgāk, nekā tas ir iespējams šobrīd," bilst projekta zinātniskais vadītājs un bioloģijas doktors Pāvels Semjonovs. Uzglabāšanas termiņu palielinot, tiek celta ražotāja konkurētspēja, turklāt tas ir dabai draudzīgs risinājums.
Latvijas UniversitātePiesārņojumsEkoloģijaVeselīgs uztursBioloģijaKlimata pārmaiņasĶīmijaVeselīgas uzkodasEkoloģiska pārtikaPārtikas inovācijas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit