Foto: "Radio Brīvā Eiropa / Radio Brīvība"

Kā atriebties sievai, kura tevi pametusi, paņēmusi līdzi bērnu un grasās šķirties? 1976. gadā Krievijas pilsētā Novosibirskā jauns lidotājs, vārdā Vladimirs Serkovs, nolēma aiziet no dzīves, nogalinot arī savu sievu, dēlu un sievas vecākus. Viņa plāns bija vienkāršs – "aizdzīt" no lidlauka lidmašīnu "An-2" jeb "kukuruzņiku" un ar to ietriekties daudzdzīvokļu mājā, kur dzīvoja viņa ģimene. Plāns izdevās daļēji – lidotājs gāja bojā, katastrofā cieta vairāki nevainīgi cilvēki, savukārt ģimene, kas bija slepkavas tiešais mērķis, laimīgā kārtā necieta.

Tikai pēc traģēdijas atklājās, ka 1952. gadā dzimušais Vladimirs Serkovs cieta no regulārām galvassāpēm, viņš lietoja nervu zāles un jau vairākas reizes bija centies izdarīt pašnāvību. Viņa darbadevējs, uzņēmums "Aeroflot", to nezināja, tādējādi Vladimirs turpināja lidot pie "An-2" stūres.

Atlidošu ar "spārniņiem"

Vladimirs un Tatjana apprecējās 1972. gadā, viņiem piedzima dēls, bet 1976. gadā ģimenes dzīve izjuka. Vīrs sievu vainoja neuzticībā, bet Tatjana ar dēlu devās dzīvot pie saviem vecākiem, un 1976. gada 20. septembrī sieviete iesniedza laulības šķiršanas pieteikumu. To vajadzēja izskatīt 30. septembrī, norāda "Radio Brīvā Eiropa / Radio Brīvība", kas pirms diviem gadiem pētīja šo notikumu, intervējot tā aculieciniekus. Vēl pirms laulība tika šķirta, Vladimirs lūdza sievu iesniegumu atsaukt, jo viņu plānoja paaugstināt amatā un no "An-2" "pārsēdināt" pie lielākas pasažieru lidmašīnas stūres, tomēr ar šķirtu laulību pabojāta reputācija varētu karjeras kāpienu liegt.

Dienu pirms traģēdijas Vladimirs ieradās pie sievas, aicinot pagaidīt ar šķiršanos. Pie daudzdzīvokļu nama viņš ieraudzīja, ka sieva sarunājas ar kādu nepazīstamu vīrieti. Nogaidījis, līdz viņi atvadās, Serkovs piegāja pie sievas un

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!