Foto: Arhīva foto

Pirms 60 gadiem Bostonā salīdzinoši neilgā laika posmā tika nogalinātas 13 sievietes vecumā no 19 līdz 85 gadiem. Noziegumu stils līdzīgs – seksuāla izmantošana un nožņaugšana. Tas, saprotams, lika domāt par vienu ­­– sērijveida – slepkavu, turklāt viņa pirmais upuris bija... latviete!

Tā bija ceturtdiena, 1962. gada 14. jūnijs, kad vakarā pie savas mātes Annas ieradās viņas 23 gadus vecais dēls Juris, lai aizvestu viņu uz dievkalpojumu, veltītu 2. pasaules karā bojā gājušajiem latviešiem, un konstatēja, ka sieviete guļ dzīvokļa virtuvē uz grīdas bez dzīvības pazīmēm, nožņaugta ar sava tumši zilā halāta jostu. Dzīvoklis gan izskatījās tā, it kā kāds būtu domājis veikt aplaupīšanu, jo uz grīdas mētājās Annas rokassomiņa un tās saturs, taču zelta pulkstenis un nedaudzās rotaslietas bija neskartas.

Pēdējoreiz dzīvu Annu Šleseri redzēja kaimiņi tās pašas dienas pēcpusdienā, kad viņa atgriezās no darba, "Bostonas žņaudzējam" veltītajā rakstā vēsta "True Crime Story". Kas klauvējis pie latvietes durvīm vēlā vakara stundā, nav zināms. Taču trimdas laikraksts "Laiks" 49. numurā ziņā "Mīklaina slepkavība Bostonā" norāda, ka nams tobrīd renovēts un "pie trešā stāva bija pieliktas krāsotāju stalažas. No tām varēja sasniegt arī Š. dzīvokļa logu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!