Foto: Kadrs no video

Tas bija interesants laiks, ja skatās vairāk nekā 60 gadus senas fotogrāfijas. Leģendārais Vudstokas mūzikas festivāls, kas pulcēja pusmiljonu skatītāju, vai cilvēces pirmie soļi uz Mēness. Vai arī tāda eksotika kā regulārs sabiedriskā transporta maršruts no Londonas uz Kalkutu Indijā!

Lidmašīnu kā pārvietošanās veidu varēja atļauties ievērojami mazāks ceļotāju skaits nekā šodien – lidojums no Ņujorkas uz Londonu maksāja ap 550 dolāriem, kas šodienas naudā būtu vairāk nekā 4000 dolāru! Jā, luksusa līmenis pat ekonomiskajā klasē bija ievērojami augstāks, taču atteikties no tā nevarēja, lai samazinātu biļetes cenu, un aviopasažieru skaits bija salīdzinoši neliels.

Ja lidojums pāri Atlantijas okeānam bija tik dārgs, tad ko lai saka par lidojumu pāri puspasaulei, piemēram, no Anglijas ­uz Indiju. Vēl bija iespēja ceļot ar kuģi, bet tas bija tikpat dārgi un turklāt arī garlaicīgi. Un, nedod Dievs, ja jums ir jūras slimība!

Bet kas visos laikos bijis uzticams un lēts transports? Autobuss! Tā gandrīz 20 gadus no Viktorijas stacijas Londonā uz Kalkutu izbrauca pasažieru autobusi, kas bija aprīkoti ar guļvietām un pat nelielu virtuvi. Tas pie plusiem. Mīnusi – 10 tūkstošus kilometru garais brauciens ilga 50 dienas un autobuss mēdza salūzt. Taču galā nonāca.

Autobusa maršruts: Londona, Anglija–Beļģija–Rietumvācija–AustrijaDienvidslāvijaBulgārijaTurcijaIrānaAfganistānaPakistāna–Kalkuta, Rietumindija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!