Foto: Shutterstock

Avokado ziež uz sviestmaizēm, pievieno smūtijam, liek salātos vai sasmalcina gvakamolē. Taču drīz "avokado ballīte" mums varētu beigties.

Avokado audzēšanai nepieciešams daudz ūdens. Ļoti daudz. Saskaņā ar "DanWatch" datiem, viena avokado augļa izaudzēšanai ir nepieciešami no 70 līdz 320 litriem ūdens. Tajā pašā laikā tomāts prasa vien kādus piecus litrus, ne vairāk.

Un dīvainākais ir tas, ka lielākā daļa avokado tiek audzēta salīdzinoši sausos reģionos. Piemēram, Kalifornijā šo augli audzē štata dienvidu reģionos no Sanlūisobispo līdz Sandjego, tuksnesī. Lai izaudzētu apmēram puskilogramu avokado, nepieciešami aptuveni 280 litri "zilā" ūdens. "Zilais" ūdens nāk no upēm, ezeriem, strautiem un ūdens nesējslāņiem, tajā nav nogulumu ("zaļais" ūdens), tas nav arī pārstrādāts ("pelēks") ūdens, raksta "Fair Observer".

Tajā pašā laikā Kalifornijas dienvidus nebūt nevar saukt par vietu, kur regulāri līst. Protams, dažreiz līst, bet ne tādos daudzumos, lai pietiktu normālai lielu plantāciju darbībai. Turklāt 2010. gadu vidū Kalifornija saskārās ar vienu no ilgākajiem sausuma periodiem tās vēsturē. Līdz ar klimata pārmaiņām situācija pasliktināsies vēl vairāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!