Foto: AP/Scanpix/LETA

Piemīlīgi pūkains un amizanti neveikls – par sociālo tīklu zvaigzni un jauno mīluli kļuvis pingvīnēns Pesto no Melburnas akvārija Austrālijā, raksta CNN.

Pesto ir imperatorpingvīns, viņš sver vairāk nekā 22 kilogramus un jau tagad, deviņu mēnešu vecumā, ir pāraudzis savus vecākus.

Pieaugušie putni ir "tērpti" elegantā, melnbaltā "smokingā", bet bērnībā mazuļus sargā biezs, ne pārāk izskatīgs, tumši brūns pūku kažoks. Tikai pēc, tam kad pingvīnēni ir iemācījušies peldēt, notiek spalvu maiņa un "saraušanās". Arī Pesto, kad pieaugs, vairs nebūs tik liels.

Viņam gan brašais augums ir "gēnos", jo Pesto tēvs Bleiks ir viens no akvārija lielākajiem un vecākajiem pingvīniem.

"Domāju, ka viņš būs liels puisis," saka Mišela Smeila, pingvīnu kopēja Melburnas "Sea Life" akvārijā kopš 2018. gada. "Viņš būs mazāks un slaidāks, bet jau tagad ir lielāks par savu tēvu."

Pesto baro četras reizes dienā, kad pingvīnēns saņem apmēram astoņas zivis. Tas ir divreiz vairāk, nekā dod pieaugušajiem putniem, līdz ar to arī uzkopt aiz viņa nākas biežāk – pingvīni nokārtojas ik pēc 15 minūtēm, tāpēc kopējiem ir, ko strādāt, lai voljērs būtu tīrs un no skata patīkams apmeklētājiem.

Pingvīni ir seksuāli dimorfiski – viņiem nav iespējams vizuāli noteikt dzimti. Tas notiek ar analīžu palīdzību – kopēji paņem nelielu asins paraugu no putna kājas un nosūta uz laboratoriju.

Parasti pingvīnēnu dzimtes uzzināšana ir kopēju "iekšēja lieta", taču Pesto, kā jau soctīklu slavenībai, bija pašam sava video tiešraide sociālajos tīklos, kad svētku kūkas iekšpuse izrādījās zila.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Drīz gan laimīgā bērnišķīgā bumbuļa dzīve Pesto būs cauri – viņš pamazām jau sāk zaudēt pūkaino kažoku un sāk mācīties peldēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!