Foto: Shutterstock

Neparastu piedzīvojumu, kā pati saka – ""National Geographic" realitātes šovu" – pieredzējusi ogrēniete Gunta Šmidre, kad viņai uz meža stigas sanāca satikties ar bravūrīgu medni.

"Es nezinu, vai vēl ko tādu piedzīvošu savā dzīvē," savā "Facebook" profilā raksta Gunta. "Pirms ikvakara peldes parasti mēdzu ieskriet mežā. Braucu un ieraugu medni. Protams, lecu no auto ārā un dodos satikties ar pasaulē lielāko vistveidīgo putnu. Fotoaparāta nav, bet ir telefons. Šis kaut ko man stāsta, bet es ne vella nesaprotu. Tik vien nosaku, ka es jau zinu, ka esmu viņa rezidencē un respektēju to. Bet, ak vai! – pie šiem vārdiem viņš, kaut ko savā mēlē bubinādams, strauji man tuvojas. Man dūša papēžos, aizķēros vēl aiz zara, klūpu un vairāk par visu sapņoju atkal atrasties savā mašīnītē kopā ar Peksi. Drošībā! Izdodas!"

Taču ar to Guntas piedzīvojums nebeidzās! "Vairāk nekā pēc divām stundām dodos mājup. Un mani atkal sagaida mednis! " viņa turpina. "Šī tikšanās ilga pusstundu. Kas tik šajā brīdī nenotika – mednis sita ar knābi pa manu auto (jau sāku baidīties, vai riepa nebūs caura), neļāva braukt, pat uzlaidās uz auto priekšējā kapota (tieši tajā brīdī izlādējās mans telefons)."

"Jau sen esmu mājās, bet joprojām atceroties šo tikšanos, nepamet sajūta, ka Dievs man atkal ļāvis ieskatīties Dabas brīnumu pasaulē!" raksta Gunta.

Šobrīd medņiem ir riesta laiks, tas arī iemesls putna uzvedībai, apstiprina mednieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!