Foto: Publicitātes foto
Vai esi kādreiz sapņojis par nesteidzīgu vakaru, kad kāds pagatavo vakariņas tavā vietā? Cik bieži, sēžot cilvēku pārpildītā restorānā vai kafejnīcā, tu domā par pasūtījuma ātrāku izpildi? Šie ir tikai daži no jautājumiem, kas nodarbina latviešu jaunuzņēmuma SIA "Roboeatz" komandu. Aprunājāmies ar uzņēmuma ģenerāldirektoru un dibinātāju Konstantīnu Korčjomkinu (attēlā pirmais no labās).

Labs of Latvia: Iepriekš esat darbojies aviācijas inženierijas jomā. Kā nonācāt pie automatizētu ēdiena pagatavošanas sistēmu attīstīšanas?

Konstantīns Korčjomkins: Paralēli darbam uzņēmumā, kas nodrošināja inženiertehniskos pakalpojumus aviācijas nozarē, es attīstīju restorānu tīklu Latvijas tirgū. Zinot problēmas šajā tirgus segmentā un perspektīvas tehnoloģiju nozarē, kopā ar partneri izdomājām automatizēt ēdienu pagatavošanas procesu. Izrādījās, ka pasaulē šis tirgus segments ir ļoti mazattīstīts un ir nepieciešams šāds risinājums. Uzņēmumu dibinājām 2018. gada sākumā, taču projekta iestrādes tika veiktas jau gadu pirms dibināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!