Foto: F64

"Barons kvartāls" komanda, kas jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien ar rezultātu 94:72 (26:15, 24:14, 27:25, 17:18) droši pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Rīdzinieki jau pirmajā spēles daļā ieguva drošu pārsvaru, ko turpinājumā noturēja.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Dāvis Geks, kamēr Dāvis Rozītis iemeta 17 punktus un savāca astoņas bumbas zem groziem.

Tikmēr jūrmalniekus neglāba arī iespaidīgs Viktora Iļjina sniegums, viesu spēlētājam tiekot pie 18 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām.

Divdesmit bumbas zem groziem ir labākais rādītājs turnīrā šosezon, turklāt arī otro vietu šajā rādītājā ieņem Iļjins, jo novembrī viņš vienā spēlē savāca 18 atlēkušās bumbas. Tikmēr pie 16 bumbām šosezon atsevišķos mačos spējuši tikt Roberts Stumbris ("Jēkabpils") un Deniss Krestiņins ("Barons kvartāls").

"Barons kvartāls" cīnās par ceturto vietu regulārā čempionāta noslēgumā, taču jau tagad diezgan droši var apgalvot, ka ceturtdaļfinālā tai būs jātiekas ar "Jēkabpili". Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" jau pēc iepriekšējā mača zaudēja izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Abas komandas šosezon savā starpā LBL čempionātā tikās ceturto reizi, trešo panākumus svinot rīdziniekiem. Tāpat tās četras reizes spēlēja "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionātā, kur trīs reizes uzvarēja "Barons kvartāls", tostarp divu maču summā svinot pārliecinošu uzvaru arī izslēgšanas sacensību astotdaļfinālā.

LBL pamatturnīrā jau trešdien tika noskaidrotas visas izslēgšanas turnīra dalībnieces, kur vietas nodrošinājušas "Ventspils", "VEF Rīga", "Valmiera"/ORDO, "Jēkabpils", "Barons kvartāls" un "Liepāja"/"Triobet" komandas.

Kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 27 uzvarām 30 mačos ir "Ventspils" komanda, kas zemāk vairs nevar nokrist. Tai ar 13 uzvarām 17 spēlēs seko "VEF Rīga", kas arī jau nodrošinājusi vietu pusfinālā, bet trešo vietu ar 20 uzvarām 30 mačos garantējusi "Valmiera"/ORDO.

Pa 16 uzvarām 30 mačos tagad ir "Jēkabpils" un "Barons kvartāls" vienībām, bet sešinieku ar 15 panākumiem 31 mačā noslēdz Liepāja"/"Triobet", kurai pamatturnīrā atlicis vairs viens mačs.

Pie 12 uzvarām 31 mačā tikušas "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas, bet turnīra tabulu noslēdz "Latvijas Universitāte", kas izcīnījusi piecas uzvaras 30 mačos un "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs panākumus 18 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā izspēlē divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!