Foto: Publicitātes foto
6500 kvadrātmetri, marmora tonnas, 12 gadi celtniecības darba – Dubaijas nekustamā īpašuma tirgū nule iemirdzējies sevišķi vērtīgs īpašums. Attīstītājs par to prasa 204 miljonus ASV dolāru un šis nams pagaidām ir visdārgākā privātmāja Dubaijā, raksta "Forbes" un citi mediji.

Saukta par Marmora pili, šī māja uzcelta Dubaijas daļā, ko sauc par Emirātu kalniem jeb Dubaijas Beverlihilsu. Nams piedāvāts "Sotheby's" izsolē un mākleris medijiem paudis, ka nama īpašnieks noteikti būs kāds politiski ietekmīgs un varens cilvēks. Vismaz divi cilvēki par to jau izrādījuši interesi.

Ko tad piedāvā greznais nams Dubaijā? Māja celta 12 gadus un pabeigta jau 2018. gadā, bet kopš tā laika ritējuši smalki iekšdarbi. 27 miljoni dolāru iztērēti Itālijas marmoram, kas ir galvenais apdares materiāls ēkā. No tā tapušas arī 160 kolonnas.
Foto: Publicitātes foto

Deviņus mēnešus strādāts ar zeltu – greznojumiem un dekoriem bija vajadzīgas 700 tūkstoši zelta lapu loksnīšu. Nams viscaur dekorēts zeltā ar korintiešu motīviem.

Mājā ir piecas lielas guļamistabas, galvenā ir 370 kvadrātmetru liela. Īpašumā ir 19 vannasistabas un astoņas istabas, kuras var pārveidot par guļamistabām. Dzīvojamās telpas un ēdamistabas, protams, lielākas nekā ierasts citos glaunos namos. Pusdienu galds – no kristāla. Ir arī smalks "kalpu gals", proti, 12 istabas apkalpojošajam personālam.
Foto: Publicitātes foto

Namā ir iekštelpu baseins, tvaika pirts, sauna, džakuzi no zelta, viedo tehnoloģiju sporta zāle un garāža 16 spēkratiem. No īpašuma paveras skats uz golfa laukumu un var redzēt arī ikonisko "Burj Khalifa" debesskrāpi.

Kā skaidro Džordžs Azārs, "Luxhabitat Sotheby's International Realty" izpilddirektors, šīs mājas grandiozais dizains ir kulminācija 12 gadus ilgušam darbam, kura laikā līdz detaļām izpētītas karaļu pilis un rezidences Eiropā, komada pat ceļojusi uz Eiropu. Parīzes, Versaļas elpa tagad jūtama arī Dubaijas smalkajā rajonā.
Foto: Publicitātes foto
Kurš katrs šo māju nevar atļauties – tā maksā 204 miljonus dolāru, taču tik un tā nav visvisdārgākais īpašums Apvienotajos Arābu Emirātos. Taču tā ir šobrīd visdārgākā māja Dubaijā un viena no dārgākajām rezidencēm pasaulē.
Foto: Publicitātes foto

Salīdzinājumam: mansarda dzīvoklis Centrālparka tornī Ņujorkā šobrīd maksā 250 miljonus dolāru, bet kāda 205 gadus veca privātmaja Londonā patlaban nopērkama par 300 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!