Foto: Publicitātes foto

Tviterī un citos sociālajos tīklos par hitu kļuvis portālā "Ss.lv" izvietots sludinājums: par 17 000 eiro tiek pārdots miteklis koka mājā Ļermontova ielā. Tam neesot dvēseles. Kā noskaidroja "Delfi", sludinājumu ievietojusi krievvalodīga sieviete, un teksta tulkojumā duša pārtapusi par dvēseli. Uzzinot par misēkli, sieviete tūdaļ steidza sludinājumu dzēst un tagad tas vairs portālā nav ieraugāms.

Kundze internetā bija izvietojusi vairākas vakantā īpašuma fotogrāfijas un aprakstu, kas tūdaļ kļuva ievērību sociālajos tīklos. Apraksts konkrēts un lakonisks, taču saimnieci pievīlis "Google translate", kurš no krievu valodas vārdu 'душ' latviski pārvērtis par 'dvēseli'.

"Delfi" piezvanīja sludinājuma autorei – tā izrādījās kundze gados vārdā Natālija. Uzrunāta latviski, saimniece arī atbildēja latviski, tomēr sava misēkļa būtību neizprata, tāpēc pārgāja uz krievu valodu. Sapratusi, par ko jautrība, Natālija sacīja: "Vai! Tūlīt izņemšu sludinājumu! Droši vien ne jau tikai jūs to pamanījāt, bet arī citi ļaudis. Paldies, ka pateicāt, jo neviens cits man to nepateica. Tūlīt izņemšu," sacīja kundze un piebilda, ka jau divi cilvēki pieteikušies ceturtdien dzīvokli apskatīt klātienē.

Pārejot atkal uz latviešu valodu, kundze skaidro: "Skaidrs, ka duša un dvēsele – dažādas lietas. Man drusciņ grūti ir latviski, man labāk krieviski, tāpēc es šeit uz "Google"," portālam "Delfi" pauda saimniece un atzina, ka izprot vajadzību Latvijā komunicēt latviski un arī pati "ļoti cenšas''.

Natālijas izvietotais kļūdainais sludinājums portālā "Ss.com" vairs nav atrodams, bet tas piedāvāja divistabu dzīvokli Ļermontova ielā Āgenskalnā, cena – 17 000 eiro. Tualete jādala ar divām citām ģimenēm, dušas tajā nav, taču to iespējams uzbūvēt. Neilgi pirms izdzēšanas sludinājumam bija gandrīz 2000 unikālo skatījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!