Foto: F64

Ilggadējais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens parakstījis vienošanos ar darbadevēju, ka no 2. jūlija viņu saistības beidzas, mākslinieks atklājis intervijā žurnālam "Ieva". Jau ilgāku laiku viņu vajā veselības problēmas, un pēc slimības lapas slēgšanas teātrim būtu jāsāk maksāt viņam alga, taču spēlēt izrādes Egliens pagaidām vēl nav spējīgs.

Kā intervijā "Ievai" skaidro 45 gadus vecais aktieris, viņš ar teātra vadību noslēdzis vienošanos, ka no 2. jūlija teātrī vairs nestrādā. Viņš arīdzan pastāsta, ka jau pēdējos piecus gadus pats nav bijis apmierināts ar savu sniegumu teātrī un bieži vien pats sev uzdevis jautājumu – ko es tur daru?

"Esmu bijis īgns, taču piepūtis vaigus un darījis," saka Egliens un skaidro, ka lēmums no darba aiziet nav nācis viegli. Viņš gan nesaka "nekad vairs" un, iespējams, kādreiz Nacionālajā atgriezīsies jau kā cits cilvēks.

Lēmumu par aiziešanu no teātra viņš pieņēmis, pēdējo pusotru gadu cīnoties ar veselības problēmām. "Ja tas būtu jāizdara vienā dienā vai arī mani vienā dienā negaidīti atlaistu, būtu ļoti smagi. Tagad tas bija vienkārši smagi, turklāt tikai vienu dienu," saka Egliens.

Neviens no teātra vadības nebija viņu aicinājis iesniegt atlūgumu, turklāt rudenī Eglienam būtu bijusi kāda loma bez teksta, tomēr aktieris nevēlas tikai ar vienu kāju stāvēt teātrī – tā būtu sevis sāpināšana, viņš stāsta.

Tādējādi viņam neesot bijusi cita izvēle, kā vien pieņemt lēmumu par aiziešanu no darba. "Ir grūti psiholoģiski pieņemt, ka šis posms dzīvē ir beidzies. Domāju kādu laiku uz teātri neiet, kur nu vēl uz Nacionālo," skaidro aktieris un piebilst, ka sievas (Dita Lūriņa – red.) pirmizrādes gan pagodinās.

Šobrīd Egliena pazaudētā balss ir atgriezusies, viņš spēj runāt, tomēr ne skaļi. Viņam Vācijā diagnosticēta reta balsenes slimība, ko medicīniski šobrīd vēl nemāk izārstēt. Vācu ārsti viņam teikuši, ka visa mūža garumā muskulī ap balss saitēm būšot jāinjicē botokss, taču aktieris pats pieļauj, ka varbūt spazmas muskulī rimsies pašas.

Kā zināms, aizvadītajā ziemā tika vākti ziedojumi Egliena atlabšanai, un tauta īsā laikā saziedoja daudz vairāk nekā tika lūgts.

Egliens Nacionālajā teātrī strādāja no 2000. gada.

Pilna intervija ar Eglienu lasāma 5. jūlija žurnālā "Ieva" vai portālā "Santa.lv"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!