Foto: Jānis Deinats
Šovasar pašmāju kultūras aprindas pāršalca atspirdzinošs augstākās raudzes profesionāļu strīds – Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis pārmeta Dailes teātrim viņa izaudzināto aktieru pārvilināšanu. Viena no uzrunātajām aktrisēm – daiļā Marta Lovisa Jančevska – noslēgusi savu īso karjeru JRT, pievienojusies konkurentiem, un notikumam par godu pozējusi savā pirmajā fotosesijā Dailes teātra telpās.

Lai gan teātra mājaslapā Martas Lovisas vārda un attēla vēl nav, viņa redzama noslēpumaini jutekliskā Jāņa Deinata kadrā, kas tapis par godu teātra 104. sezonas uzsākšanai.

Fotosesijā pozējušas arī citas Dailes skaistules – no Liepājas teātra pārnākusī Madara Viļčuka, pagājušajā sezonā lielisku sniegumu demonstrējusī Dārta Daneviča, ārštata aktrise Lelde Dreimane un citas dāmas no Dailes krāšņā zieda.

Marta Lovisa Jančevska savu aktrises talantu slīpēja Alvja Hermaņa vadībā. Tieši viņš pirms dažiem gadiem izlēma pats no nulles veidot JRT spēlmaņu nākamo paaudzi, ieguldot jauniešos laiku un līdzekļus. Starp citiem talantiem Marta Lovisa tika pamanīta uzreiz – vizuāli viņa ir ļoti līdzīga savai mātei, Nacionālā teātra zvaigznei Zanei Jančevskai. Nonākot uz JRT skatuves, Lovisa nelika vilties – piemēram, komēdijā "Linda Vista" jaunā aktrise sevi parādīja visnotaļ spoži.

Taču Lovisa piekrita aicinājumam pamest JRT un pievienoties kuplajai Dailes teātra saimei. Par to, kādus jauniestudējumus šosezon gatavo Dailes teātris, plašāk var lasīt šajā rakstā, savukārt par to, ir vai nav aktieru pārvilināšana konkurences pārkāpums, plašāk lasāms profesionāļu komentārā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!