Foto: Privātais arhīvs
Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu ģimene atbrīvojusies no tai neērtā ģimenes locekļa, vēsta telekanāls "Doždj". Šķirta Šoigu meitas Ksenijas laulība ar influenceri un fitnesa instruktoru Alekseju Stoļarovu, un maniere, kādā par to paziņots, stipri atgādina desmit gadus seno TV sižetu par prezidenta Putina un viņa sievas Ludmilas laulības šķiršanu.

Pāris, kurš līdz šim ticis uzskatīts par mīlošu un saskanīgu, piepeši paziņoja, ka romantiskas attiecības viņu starpā vairs nav. Krievijas TV sižetā, kas tapis sporta sacensībās "Varoņu skrējiens", 32 gadus vecā Ksenija Šoigu pavēstīja, ka "mēs jau diezgan sen vairs neesam pāris, taču esam partneri un ļoti tuvi draugi". Abiem esot tik ļoti daudz darba un pienākumu, ka vīra un sievas attiecības vairs neesot iespējamas. Sižetā vīrs apliecina sievas teikto.

Kā analizē "Doždj", 2021. gadā, kad Šoigu meita savā ģimenē ieveda populāro influenceri, par problēmām nekas neliecināja. Atšķirībā no Šoigu vecākās meitas Jūlijas, Ksenijai tika ļauta lielāka brīvība, jo vecākā meita jau sevi realizējusi Kremļa sistēmā un apprecējusies ar augsta ranga ģenerālprokuratūras darbinieku. Bet Ksenija Šoigu valstī vada triatlona kustību, aizraujas ar sportu un iemīlējusies slavenajā fitnesa skaistulī.

Taču znots Stoļarovs vairākkārt skaļi izlēcis no pieļaujamā rāmja, proti, kara sākumā viņš soctīklos paudis atbalstu vairākiem pretkara ierakstiem, neslēpjot savu pozīciju. Stoļarovs krita nežēlastībā par "like" jeb sirsniņu pie žurnālista Jurija Dudja ieraksta par "asiņainu un bezjēdzīgu karu, ko uzsāka Putins", bet vēlāk sarakstē ar kādu "Instagram" lietotāju Stoļarovs rakstija: "Tiš uz fronti, Z-maita!"

Kara atbalstītājos tas izsauca sašutuma vētru – ko gan aizsardzības ministra znots atļaujas? Stoļarovs ir Krievijā populārākā fitnesa konta veidotājs, viņam ir teju 800 tūkstoši sekotāju. Vēlāk blogeris tika nosūtīts uz okupēto Luhansku, lai no turienes veidotu sižetu par jauniešiem. Materiālā tika uzsvērts, ka sportistu tur gandrīz nogalinājusi Ukrainas raidīta raķete.

Publiski savu sašutumu par Šoigu znota dzīvi paudis arī kaujinieku grupas "Vagner" līderis Jevgeņijs Prigožins, raidot viņa virzienā homofobiskus tekstus. "Kā Šoigu znots var doties uz emirātiem un kratīt tur savu dupsīti? Tā laikam ir viņu ģimenes izvēle. Elites bērni lielākoties savas mutītes ir pievēruši, bet daži demonstrē greznu un bezrūpīgu dzīvi," izteicās Prigožins.

Mēnesi pirms paziņojuma par šķiršanos Stoļarovs kādā intervijā atzinies mīlestībā savam sievastēvam: "Ģimene ir pats galvenais! Mīlu savu sievastēvu un, protams, sievu," teica fitnesa skaistulis. "Doždj" atzīmē, ka pirmām kārtām viņš minēja Sergeju Šoigu un tikai pēc tam sievu Kseniju.
Foto: Vida Press

Atgādinām, ka, būdama tikai 21 gadu veca, Ksenija Šoigu kļuva par Ekoloģijas, tehnoloģiju un kodolenerģētikas uzraudzības federālā dienesta vadītāja vietnieka palīdzi, bet 2013. gadā sāka strādāt kā vecākā analītiķe "Gazprombank" finanšu departamentā. Pēc pieciem gadiem viņa jau bija valdes priekšsēdētāja vietnieka padomniece.

Otra Šoigu meita, 44 gadus vecā Jūlija, ir psiholoģe un direktore Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas Neatliekamās psiholoģiskās palīdzības centrā.

Kremļa darbonim ir arī vairāki ārlaulībā dzimuši bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!