Foto: DELFI

Ilgus gadus nodzīvojis kā atraitnis, šobrīd Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks vairs nav viens, viņš atklājis intervijā populārajam žurnālam "Ieva".

Kā vēsta žurnāls, LU rektora laulātā draudzene un bērnu māte, keramiķe Māra Muižniece devās mūžībā 2005. gadā, zaudējot cīņu ar vēzi. Intervijā 2016. gadā Muižnieks sacīja, ka pēc sievas nāves jaunas attiecības nav veidojis.

Bet nu viņa privātajā dzīvē ir izmaiņas – kā atklāj rektors, vakaros mājās viņu sagaida sieviete. "Mana ļoti laba darba kolēģe, ar kuru kopīgi esam daudz kam izgājuši cauri. Viņa ir mans mīļais draugs," vaļsirdīgi saka LU vadītājs. Dzīvesbiedre arīdzan bijusi Muižnieka pleca sajūta periodā, kad viņa darbošanos skāra vairāki skandāli.

Skaidrojot, ar ko rektors nodarbojas pēc darba laika, viņš atzīmē, ka brīvo brīžu nav daudz. "Mājās mēģinu palasīt vai atslēgties, paskatoties kādu filmu, kaut ko pielabojot saimniecībā vai izmēģinot kāda neparasta ēdiena recepti. Cenšos uzturēt sevi fornā ar kādu fizisko aktivitāti, pavingrot, paskriet," žurnālam "Ieva" saka Muižnieks.

70 gadu vecajam Muižniekam ir divi pieauguši bērni Līva un Kārlis, abi rosās akadēmiskā vidē. Rektoram ir divi mazbērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!