Foto: Publicitātes foto
Populārais gruzīnu izcelmes krievu dziedātājs Valērijs Meladze šā gada 1. decembrī sniegs savu labāko dziesmu lielkoncertu "Arēnā Rīga", portālam "Delfi" pavēstīja koncerta rīkotāja "V Events Agency" pārstāve Danute Varekaite. Biļetes uz šo pasākumu maksā no 41 līdz 121 eiro.

Pats mākslinieks, kurš savu karjeru līdz šim veidoja galvenokārt Krievijā, tagad tur kritis nežēlastībā par nostāšanos Ukrainas pusē. Krievijā Meladzes koncerti ir atcelti un aktīvi tiek spriests par Krievijas pilsonības atņemšanu viņam. Pagaidām nav ziņu, ka pilsonība viņam tik tiešām būtu atņemta.

Kā portālam "Delfi" skaidro koncerta rīkotāju pārstāve Varekaite, Meladze uz Latviju dosies ar savu Gruzijas pasi. Viņai nav informācijas par to, vai Meladze joprojām ir arī Krievijas pilsonis.

Aģentūra "Reuters" 2018. gadā vēstīja, ka Meladze vērsies Gruzijas Tieslietu ministrijā ar lūgumu piešķirt viņam savas dzimtenes pilsonību, vienlaikus viņš nevēlējās atteikties no Krievijas pilsonības. Dziedātājs toreiz sacīja: "Esmu dzimis un audzis Gruzijā laikā, kad starp Krieviju un Gruziju robežu nebija. Vēsturiski un garīgi mūsu tautas ir bijušas un joprojām ir brālīgas. Robežas uzrašanās mums ir atstājusi izvēles iespējas. Es to daru, lai dzēstu robežu pats sev," pirms pieciem gadiem skaidroja Meladze.

Ierosinājums atņemt Meladzem Krievijas valstspiederību un viņu pašu iekļaut ārvalstu aģentu sarakstos Krievijā uzvirmoja šā gada janvārī pēc tam, kad publiskajā telpā nonāca video no kādas privātas ballītes Dubaijā.

Pasākums notika Jaungada svinībās un kāds skatītājs, filmējot Meladzi, viņa virzienā izsaucās: "Slava Ukrainai!" Dziedātājs, pabīdot mikrofonu tālāk no mutes, uz to atbildēja ar ierasto "slava varoņiem!" un piemiedza ar aci.

58 gadus vecais Meladze arī iepriekš paudis nosodījumu karam Ukrainā, un pēc tam Krievijā tika atcelti daudzi viņa koncerti. Varekaite skaidro, ka viņš bijis viens no pirmajiem krievu dziedātājiem, kas jau kara sākumā paudis savu pozīciju.

Rīgas koncerts notiks par godu faktam, ka apritējuši 30 gadi, kopš klausītāju ausis sasniedza Valērija Meladzes pirmais hits. "Programmu, ko koncertā "Arēnā Rīga" prezentēs Meladze, veido viņa radošās karjeras labākās dziesmas. Skatītājus gaida iecienītākie skaņdarbi, kā arī muzikālie pārsteigumi – jaundarbi, oriģinālie aranžējumi, kas piešķir otro elpu populārajiem hitiem," saka Varekaite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!