Foto: Vida Press
Izcilā kanādiešu dziedātāja Leonarda Koena divi pieaugušie bērni – dēls un meita – jau vairāk nekā gadu cīnās Losandželosas Augstākajā tiesā, lai atņemtu pilnvaras advokātam Robertam Korijam, kuru pirms nāves mūziķis izvēlējās par savu bagātību pārvaldnieku, ziņo "New York Post".

Leonards Koens devās mūžībā 82 gadu vecumā 2016. gada 7. novembrī, nakts vidū liktenīgi pakrītot pats savās mājās. "Nāve bija pēkšņa, negaidīta, taču mierīga," toreiz izteicās Roberts Korijs, kuru Koens jau daudzus gadus pirms nāves bija izvēlējies par savu uzticības personu, pilnvarojot viņu rīkoties ar saviem aktīviem pēc mākslinieka aiziešanas.

Tika izveidots "Koena ģimenes fonds", kam ir autortiesības uz Koena mūziku, dzeju, romāniem, fotogrāfijām, dažādām privātām mantām. Saskaņā ar tiesas dokumentiem šī arhīva vērtība ir 48 miljoni ASV dolāru, raksta "New York Post".

Taču ar "saimnieku" mierā nav Koena bērni: 48 gadus vecā meita Lorka Koena un 50 gadus vecais Ādams Koens. Viņi cīnās, lai pilnvarotais Korijs tiktu atstādināts no amata, argumentējot, ka tēvs pieļāvis nopietnu kļūdu, ļaujot Korijam iejaukties viņa lietās un pārņemot kontroli pār faktiski visiem mūziķa finanšu un mantojuma aspektiem.

Atvases tiesā apgalvo, ka Korijs nav viņus informējis par centieniem monetizēt Koena atstāto. Piemēram, šogad izdots viņa romāns "Spitālīgo balets", un otrdien Toronto prezentēta Koena mākslas izstāde "Visi zina".

Brālis un māsa arīdzan sūdzas, ka Korijs nodarbinājis savu dēlu, lai tas arhivētu Koena personīgos pierakstus, tostarp populārās dziesmas "Hallelujah" tekstu (tai savulaik Koens bija uzrakstījis 82 pantiņus). Koriji "saimniekojuši" arī pa apmēram 8000 Koena privāto fotogrāfiju.

Pirms diviem mēnešiem Lorka un Ādams piesaistījuši jaunu advokātu, kurš sacīja: viņam esot pierādījumi, ka Korijs 2005. gadā viltojis dokumentus, lai iegūtu kontroli pār Koena mantojumu.

Bērnu advokāts Ādams Streizands (starp citu, dziedātājas Barbaras Streizandes brālēns) apgalvo, ka Koena uzticības persona ir apzagusi viņa paša bērnus.

Pastāv divas versijas par dokumentu, ko Koens parakstījis pirms savas nāves. Versijā, kas ir izdevīga bērniem, kā mantojuma ieguvēji minēti Lorka Koena, Ādams Koens un Anjani Tomasi – Koena mīļotā un Korija bijusī sieva. Pēc tam dokuments esot ticis viltots, par pilnvarnieku ieceļot vienu pašu Koriju.

72 gadus vecais Roberts Korijs viltojuma iespējamību noliedz. Viņš skaidro, ka katru gadu Lorka un Ādams saņem 400 tūkstošus dolāru no autoratlīdzību ieņēmumiem, kā arī saņem ikmēneša pārskatus par visām Koena fonda aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!