Foto: Publicitātes foto

Krievijas humorists Maksims Galkins publiski runā par "klusējošu aizliegumu", ko Kazahstānas varas iestādes noteikušas viņa šoviem, vēsta "The Insider" un "Meduza". Komiķis par to pastāstījis savā "Instagram" lapā.

"Pašlaik man ir spēkā skaļi neizteikts koncertu aizliegums," stāsta pats komiķis, piebilstot, ka viņa komanda jau daudzus mēnešus pūlas noorganizēt viņa uzstāšanos Astanā un Almati, taču pastāvīgi saskaras ar pretestību no amatpersonu puses.

"Mēs sitamies jau vairākus mēnešus. Sākumā viss bija lieliski, sākās biļešu tirdzniecība. Bet tad nāca visādi izdomāti iemesli, aizliegumi kuluāros. Acīmredzot ar kaut ko esmu tik šausmīgi nevēlams Kazahstānas varai, ka tie nobijušies no maniem koncertiem. Pašlaik spēkā ir faktiski klusējot izteikts aizliegums uzstāties," izteicies humorists.

Viņaprāt, Kazahstānas publika viņu mīl un gaida viesos. "Īpaši pēdējā pusotra gada laikā es un mana ģimene no sekotājiem Kazahstānā saņemam tik daudz siltuma! Mēs noteikti kādreiz aizbrauksim, bet acīmredzot ne šoreiz, jo varas iestāžu dēļ koncerti nenotiks. Man jau likās, ka Kazahstānas vara jūtas brīvāk saistībā ar pašreiz pasaulē notiekošo," komentēja Galkins.

Komiķis Krievijā pasludināts par "ārvalstu aģentu". Kopš Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā sākuma viņš konsekventi iestājies pret karu.

Vienlaikus Kazahstāna mēdz atcelt arī karu atbalstošu slavenību koncertus, raksta "Meduza". Pēc cilvēku paustās neapmierinātības sociālajos tīklos šāds aizliegums skāris Poļinu Gagarinu, kura grasījās uzstāties Almati. Arī "Kremļa lakstīgala" Grigorijs Ļepss pēc iedzīvotāju protestiem netika pie uzstāšanās Kazahstānā.

Galkins savos "Instagram" video runā arī par Krievijas preses īpašo attieksmi, ziņojot par atceltajiem viņa koncertiem. Turienes mediji īpaši "izgaršojot" šīs vēstis, turklāt paši no zila gaisa izdomā saturu. Tā, piemēram, viņa dzimtenē virkne avīžu vēstīja par it kā atceltiem Galkina koncertiem Igaunijā, kas neatbilst patiesībai. Nākamā gada februārī Galkinam paredzēti koncerti trijās Igaunijas pilsētās, tostarp Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!