Foto: Vida Press/DELFI
Lai gan Valsts prezidenta inaugurācijas pasākums Rīgas pilī sestdien sākas pulksten 16, ielūgumā viesiem norādīts, ka jāģērbjas "Black tie" jeb kungiem smokings, dāmām garā vakarkleita, kas parasti ir prasība pasākumiem pēc sešiem vakarā. Tas radījis galvassāpes ne vien pašiem aicinātajiem, kuriem skapī tik smalki tērpi nestāv, bet arī vairumam Rīgas ateljē, šūšanas darbnīcām un smokingu nomām. Smokingi Rīgā ir burtiski izķerti, tāpēc dažs labs inaugurācijā būs redzams tērpies ne gluži pēc etiķetes.

"Delfi" piezvanīja sešiem uzņēmumiem, kas piedāvā smokinga īri. Visos izmisums. Kādā Rīgas centra šūšanas darbnīcā visiem nācējiem viena dziesma – vajag uz sestdienu! "Durvis veras ik pēc piecām minūtēm, dažbrīd pat bariem nāk un saka: mums jāiet pie prezidenta, ļoti vajag!" Te smokingus gan nešuj, taču labo to, ko cilvēks atnesis. Viņdien ieskrējis pat jaunā prezidenta padomnieks, bet ceturtdien paviesojušies trīs Saeimas deputāti.

Arī Valsts prezidenta kancelejā zina par "smokingu trakumu" Rīgā. Protokola vadītāja Inese Liepiņa steidz mierināt bažīgākos viesus – ir pieļaujam arī maza atkāpīte no dreskoda.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!