Foto: Evija Švalbe/Facebook

"Labvakar, dārgie draugi!" – ar šādu sveicienu latviešu valodā Krievijas komiķis Maksims Galkins uzsāka savu tūri pa Latviju. Izskanējis viņa pirmais koncerts Cēsu koncertzālē, un mākslinieks savā "Instagram" profilā publiskojis video no šī notikuma.

Maksimam Galkinam sākotnēji bija paredzēta viena uzstāšanās Cēsīs – 4. augustā, taču publikas pieprasījuma dēļ tika organizēts vēl viens papildkoncerts, kas izskanēja 3. augustā.

Kā liecina Galkina publiskotais video, viņš sanākušos sveica latviešu valodā, bet pēc priekšnesuma tika pavadīts ar stāvovācijām un ilgiem aplausiem. Cēsu koncertzālē brīvu vietu nebija. "Paldies par neticamo uzņemšanu pirmajā koncertā Cēsīs, dārgie skatītāji," piektdien internetā vēstīja komiķis.

Līdzīga aina, visticamāk, pavērsies arī citos Galkina šovos Latvijā, jo arī uz tiem biļetes ir izpirktas. Pēc Cēsīm komiķis dosies uz Palangu, bet tad 6. un 7. augustā priecēs Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Tālāk viņš dosies uz Daugavpili, Liepāju Roju, bet 13. augustā tūri noslēgs Rēzeknē.

Kā zināms, savas politiskās nostājas dēļ Galkins dzimtenē Krievijā pasludināts par ārvalstu ietekmes aģentu; šo faktu viņš gan Maskavas tiesā ir apstrīdējis. Komiķis ar savu sievu, krievu estrādes dīvu Allu Pugačovu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā aizbrauca no savas zemes, apmetoties Izraēlā. Ierasts, ka pāris augusta mēnesi bieži vien pavada Jūrmalā. Pāris tur īrē villu "Marta" un regulāri redzami Jūrmalas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!