Foto: F64

Svētdienas, 15. decembra, vakarā tika aizvadīts šova "X Faktors" trešās sezonas fināls, kurā par galveno balvu – desmit tūkstošiem eiro un līgumu ar ierakstu kompāniju "Sony" – sacentās trīs talantīgi izpildītāji. Finālā uzvaras laurus plūca Elīna Gluzunova.

Finālā sacentās Elīna Gluzunova, Klāvs Ozols un Diāna Paško. Katrs no dalībniekiem sezonas noslēguma tiešraidē izpildīja divus priekšnesumus. Otrajā uzstāšanās reizē piedalījās arī viesmākslinieki.

Diāna uzstājās kopā ar grupu "Prāta vētra", Elīna izpildīja dziesmu kopā ar muzikālo apvienību "Instrumenti", savukārt Klāvam uz skatuves pievienojās dziedātāja Aminata.

Pēc visu dalībnieku priekšnesumu izskanēšanas balsošana uz īsu laiku tika apturēta. Raidījuma vadītājs Markus Riva paziņoja, ka vismazāko skatītāju atbalstu saņēmis Klāvs. Viņš finālā ieguva trešo vietu.

Lielajā superfinālā uz skatuves vēlreiz kāpa Elīna un Diāna, un skatītāji atkal varēja sākt balsot par savu favorīti.

Tiešraides izskaņā tapa zināms, ka skatītāji visvairāk balsojuši par Elīnu, un viņa kļuva par trešās sezonas uzvarētāju.

Jāatzīmē, ka finālā telefona balsojums cēlā mērķa vārdā bija nedaudz dārgāks. Visi ienākumi no fināla balsojumiem tiks ziedoti labdarības akcijai "Eņģeļi pār Latviju".

Finālā kā īpašie viesi uzstājās arī visi šīs sezonas dalībnieki, mūziķis Dons, "Instrumenti", kā arī iepriekšējās sezonas uzvarētāja Kattie no Baltkrievijas.

Atgādinām, ka pērn šovā uzvarēja baltkrieviete Kattie, kuras mentore bija Aija Auškāpa. Savukārt šova pirmajā sezonā laurus plūca Arturs Gruzdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!