Foto: Publicitātes foto

Skrundas estrādē šī gada 5. jūlijā notiks lielkoncerts "Roks par brīvību", kurā uzstāsies grupas "Pērkons, "Menuets, "Līvi", mūziķi Felikss Ķiģelis, Harijs Zariņš, Atis Ieviņš u.c. mākslinieki.

Mūziķi savās dziesmās ielieks enerģiju, emocijas un kopīgu sajūtu par vienotību, un lepnumu par Latvijas valsti un tās cilvēkiem, raksta koncerta rīkotāji.

Rokmūzikas festivāli Skrundā nav sveši arī vēsturiski, jo šeit roka tradīcijām ir dziļas saknes: tieši pirms 30 gadiem – 1994. gadā – Skrundas estrādē notika koncerts "Roks pret Skrundas lokatoru", kas tika organizēts, lai pievērstu uzmanību neatrisinātajām Latvijas aizsardzības problēmām un paustu nostāju par Skrundas radiolokatoru, kurš atradās Skrundas pilsētas tuvumā. Tolaik Skrundas novada svētkiem tika izraudzīts moto "Dzīvs, neatkarīgs un brīvs!".

Arī vēlākajos gados Skrundas estrādē notika dažādi pasākumi: 1995. gadā – koncerts "Roks pret militārismu", 1998.gadā – koncerts "Roks pret militārismu", kā arī 2015. un 2016. gadā – koncerts "Roks par brīvību".

Šogad koncerta organizatori vēlas šo tradīciju atjaunot, saglabājot brīvības vērtību, kura tik aktuāla ir arī šodien. "Roks par brīvību" būs ne tikai lielkoncerts; tas būs neaizmirstams vasaras vakars ar kopīgiem ideāliem un vērtību spēku, norāda rīkotāji.

Pirms koncerta tiek plānota arī festivāla programmas dienas daļa un dažādas aktivitātes, lai kopīgi ne tikai baudītu kultūras pasākumu, bet arī izglītotos, tāpēc tiek plānotas radošās mūzikas meistarklases un darbnīcas kopā ar māksliniekiem. Roka leģendas Harija Zariņa vadībā jaunieši varēs apgūt ģitārspēli un dziesmu rakstīšanas tekstu izveidi, savukārt kopā ar dziedātāju Ievu Akurateri gan muzicēt, gan arī sarunās par vēsturi un mūziku iepazīt un sajust to brīvības laiku, kad tapa dziesma "Manai tautai" – par vērtībām, kas saglabājušās un turpinās no paaudzes paaudzē. Pasākumā būs iespēja arī klausīties jauno mūziķu rokgrupas, apskatīt militāro tehniku kopā ar Kuldīgas Zemessardzes komandu un palīdzēt brīvprātīgajiem, kuri sniedz palīdzību Ukrainai (sveču liešana, tīkla aušana u.c. aktivitātes kopīgā palīdzības punktā). Paredzētas arī radošās darbnīcas bērniem.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!