Foto: Janeta Jumtiņa

Grupa "Relicseed" laidusi klajā dziesmu latviešu valodā "Neitrālais" un izziņo 20. jubilejai veltītu koncertu "Palladium".

Kā raksta mūziķi, jaunā dziesma ir klasiskā "Relicseed" stilā ieturēts vēstījums, taču viņi izmanto dažādas mākslinieciskās izpausmes – šoreiz klasisko smagnēji melodisko dziedājumu aizstāj rečitatīvs.

"Ticu, ka ikviens no mums nereti vēlas vienkārši plūst pa dzīvi, ļauties un nedomāt ne par ko, tomēr agrāk vai vēlāk ir jāvirzās uz priekšu. Vai to var paveikt, ja dzīves automobilis atrodas "neitrālajā"?", retoriski vaicā dziesmas autors Edgars Rakovskis.

Savukārt rudenī, 25. oktobrī, koncertzālē "Palladium", grupa svinēs savas pastāvēšanas divdesmito gadskārtu. Grupa Latvijā nav uzstājusies astoņus gadus, jo otrā studijas albuma "Slaughterhouse" ("MicRec", 2014) prezentācijas koncertu turneja noritēja galvenokārt ārpus Latvijas. Gadu gaitā grupas dalībnieku sastāvs vairākkārt mainījies, taču pamats "Relicseed" starptautiskajiem sasniegumiem ielikts, kopā spēlējot tieši Kārlim Šteinmanim, Jānim Narbutam, Andrejam Upmacim un Edgaram Rakovskim.

Grupa "Relicseed" dibināta 2004. gadā un ir viena no pieredzējušākajām smagās mūzikas apvienībām Latvijā. Grupa izdevusi trīs albumus, kā arī vairākkārt koncertējusi ASV, Vācijā, Francijā, Polijā, Itālijā, Šveicē, Spānijā, Ungārijā, kā arī Japānā un citās valstīs, dalot skatuvi ar tādām grupām kā "Mushroomhead", "TYR", "Sirenia" un "Unleash The Archers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!