Foto: Publicitātes foto

Čelliste Erna Daugaviete laidusi klajā ekspresīvu un vētrainu singlu "Wetrah"/"Vētra". Kā vēsta mūziķe, ir vairāk nekā skaņdarbs, tas ir sevis pieņemšanas un emocionālās atbrīvošanās ceļojums.

Daugavietes pašas radītā kompozīcija svin pilnu cilvēka emociju spektru: "No mīlestības un prieka līdz dusmām un greizsirdībai. Pilnībā pieņemot un veselīgi izdzīvojot šīs izjūtas, "Wetrah" mudina klausītājus doties transformējošā pieredzē."

Kompozīcija radusies improvizējot uzstāšanās laikā klubā "Biedrība", un kopš tā laika ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu Daugavietes koncertos.

"Wetrah" ietver sevī bagātības (Fehu) un aizsardzības (Algyz) simboliskās rūnas, kā arī kristālu (selenīta, fluorīta un rozā kvarca) enerģiju. Mūziķe ierakstīja dziesmu 444Hz skaņojumā, izvēli, kas veikta, iedvesmojoties no literatūras par rezonances spēku un iekļaujot kompozīcijā Daugavietes mīļāko skaitli, 111 (kas šajā gadījumā ir pirmās oktāvas La, kas skan viscaur kompozīcijai), lai pastiprinātu tās dziedējošās un transformējošās īpašības. Šo elementu nolūks ir radīt mūziku, kas ne tikai skaisti skan, bet arī iegūst spēku dziedināt un pacelt garu. "To, vai tas patiešām strādā, varēs izvērtēt klausītāji," saka Daugaviete.

90% no ierakstītajiem mūzikas celiņiem, ieskaitot lielāko daļu perkusiju, Erna Daugaviete spēlē ierakstā uz čella. Ierakstu veica producēja Jānis Narbuts no "White Wide Studios", un to filmēja videorežisore Laima Jaunā. Čelliste ir pateicīga arī par papildu radošo ieguldījumu Sabīnei Jemeljanovai un atbalstu grupai Electroads, mūziķim/komponistam Reinim Jaunajam, Hemantam Balasadam un daudziem citiem, kas mudinājuši ierakstīt un izlaist šo skaņdarbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!