Foto: Jesse Williams

Svētdien, 1. decembrī, kultūras telpā "Hanzas perons" pirmoreiz Latvijā savā Eiropas turnejā ar koncertu piestās mūziķa Džo Ačesona vadītais instrumentālās mūzikas kolektīvs "Hidden Orchestra" no Lielbritānijas.

"Hidden Orchestra" ir multi-instrumentālista, komponista un mūzikas producenta Džo Ačesona (Joe Acheson) "iedomāts" orķestris. Tas tapis un ikdienā pastāv viņa studijā un iztēlē. Gadu gaitā orķestrī muzicējuši, kā arī ierakstu sesijās klātienē un no attāluma piedalījušies daudzi mūziķi. Diriģents Ačesons to individuālos impulsus, motīvus un rokrakstus allaž apvieno vienā veselā – vai tas ir ieraksts vai uzstāšanās koncertos – atjaucot ar lauka ierakstiem, basu un daudzslāņainām, intriģējošām bungu partijām.

Kā raksta koncerta rīkotāji, varētu šķist, ka "Hidden Orchestra" ir viena (labā ziņā) ķerta profesora ņemšanās laboratorijas apstākļos, taču ik pa laikam Džo Ačesons domubiedrus pulcē, lai kā pavisam īsts kolektīvs dotos turnejās. Gada nogalē gaidāmais koncerts "Hanzas peronā" Rīgā būs "Hidden Orchestra" pirmā vizīte Latvijā.

"Viņu vēlme spēlēties džeza, filmu un ambientās mūzikas teritorijā "Hidden Orchestra" padara emocionāli pievilcīgu, kas instrumentālajā mūzikā nav pašsaprotami," savulaik kādā albuma recenzijā rakstījis medijs "Pop Matters".

"Hidden Orchestra" līdz šim pēdējais studijas albums "To Dream Is To Forget" dienasgaismu ieraudzīja pagājušogad.

Gaidāmajā turnejā Džo Ačesons dosies kopā ar sitaminstrumentālistiem Džeimiju Greiemu (Jamie Graham) un Timu Leinu (Tim Lane), piedzīvojumu krāšņojot ar Toma Ņūela (Tom Newell) īpaši veidotu video partitūru. Turnejā par koncertus iesildošo mūziķi uzaicināts kāds Latvijas klausītāju jau iepazīts mākslinieks, par kuru vairāk tiks ziņots, koncertam tuvojoties!

Biļetes uz 'Hidden Orchestra’ koncertu "Hanzas peronā" 1. decembrī nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!