Foto: Publicitātes foto

5. un 6. jūlijā Līgatnē, "Zeit" radošajā kvartālā, norisināsies Latvijas hip-hopa festivāls "Straume", kas jau trešo gadu pēc kārtas divās ar hip-hopa kultūru piepildītās dienās pulcēs dažādu paaudžu repa klausītājus.

Festivāla pirmajā dienā uz skatuves kāps pašmāju hip-hopa vecmeistars Bush, ekstravagantais Fiņķis, "jaunās skolas" pārstāvji Prusax un Marko, kā arī Latvijas lielākā hip-hopa apvienība "Kreisais krasts". Savukārt otrajā dienā "Straumi" iekustinās Latgales repa mūziķe Ūga, Liepājas hip-hopa pārstāvis PCK 97, dumpinieciskais Steps un Latvijā reti koncertējošais Sudrabu Sirds. Šajā vakarā gaidāma arī īpaša bītmeikeru performance no shenfi un Pre’set. Festivāla noslēgumā būs skatāms jaunizveidota un vienreizēja, speciāli šī gada festivālam izveidota projekta "M.O.O.N. $.S.W.A.G.G." priekšnesums, kurā būs apvienojušies tādi reperi kā Ozols, Arturs Skutelis, Ods, goča un Wiesulis.

Kā norāda "Straume'24" radošais direktors Gustavo, festivāla mērķis ir godināt Latvijas hip-hopa un repa pārstāvju darbu.

Festivāla "Straume" norises vieta ir "Zeit" radošais kvartāls, kas atrodas Gaujas Nacionālā parka sirdī Līgatnē (Gaujas ielā 4). Kvartāla priekšrocības ir ērti ierīkota infrastruktūra un festivāla teritorija, kas labiekārtota tā, lai apmeklētājiem būtu gan vieta, kur izlēkāties skatuves priekšā, gan iespēja mierīgi pasēdēt un baudīt koncertus no malas, pie galdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!