Foto: Publicitātes foto

Dzintaru pludmalē svētdien, 14. jūlijā, plkst. 4.30, notiks saullēkta koncerts ar Elbas Filharmonijas galveno ērģelnieci Ivetu Apkalnu, kas ieskandinās Jūrmalas festivālu, informē Dzintaru koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone.

Šovasar saullēkta koncertā skanēs franču un vācu mūzika, ko radījuši baroka un romantisma laikmeta komponisti. Pasākumā varēs dzirdēt Johana Sebstiāna Baha "Čakonu" no 2. partitas vijolei. Apkalnas izpildījumā dzirdēsim Matiasa Kellera radītā Baha "Čakonas" aranžējumu ērģelēm.

Vācu romantiķis ar klasicisma stāju Johanness Brāmss savu mūža nogales opusu, korāļu prelūdijas op.122, veltījis mīļotās Klāras Šūmanes piemiņai. Tāpat izskanēs Gabriela Dupāna "Meditācija", "Trīs skaņdarbi op.29", Leona Belmāna "Gotiskā svīta", kas ir pazīstamākais viņa opuss, kas no pirmatskaņojuma kļuvis par ērģeļmūzikas repertuāra stūrakmeni.

Apkalna tiek uzskatīta par vienu no pasaules vadošajām solistēm-instrumentālistēm, kura regulāri koncertē ar pasaules ievērojamākajiem diriģentiem un orķestriem, kā arī ieskandina jaunas ērģeles daudzās koncertvietās. Viņa ir pirmā godalgotā ērģelniece, kas saņēmusi "Grammy" analogu klasiskajā mūzikā, prestižo "Echo Klassik", kā labākā atskaņotājmāksliniece, tāpat viņas kontā ir sadarbības ar mūslaiku izcilākajiem komponistiem, diriģentiem un izdoti 15 albumi.

Viņa sniegusi koncertus Eiropas, Āzijas un ASV koncertnamos un uzstājusies ar vadošajiem simfoniskajiem orķestriem - Berlīnes filharmoniķiem, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Amsterdamas Karalisko "Concertgebouw" orķestri, Losandželosas filharmonisko orķestri, Romas Nacionalās akadēmijas "Santa Cecilia" orķestri, kamerorķestri "Kremerata Baltica" - un ievērojamākajiem diriģentiem, starp kuriem tādi vārdi kā Klaudio Abado, Mariss Jansons, sers Antonio Papano, Dimitrijs Kitajenko, Gustavo Dudamels, Kents Nagano, Mareks Janovskis, Simona Janga.

Lai koncerta apmeklētājiem no Rīgas puses padarītu ērtāku nokļūšanu Dzintaru pludmalē, pasažieru pārvadātājs "Vivi" 14. jūlijā plkst. 3.24 ir norīkojis vilcienu reisā "Rīga-Dubulti", kas apstāsies visās pieturās šajā maršrutā, izņemot "Depo". Nokļūšanai uz šo vilcienu uz 3. perona būs atvērta Rīgas Centrālās stacijas ieeja "A" tunelī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!