Foto: AP/Scanpix/LETA

Bijušais grupas "Red Hot Chili Peppers" ģitārists Džošs Klinghofers tiek tiesāts par nāves izraisīšanu un nolaidību pēc tam, kad gada sākumā, iespējams, notrieca un nogalināja gājēju, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Prasību tiesā trešdien iesniedza Ešlija Sančesa, kuras 47 gadus vecais tēvs Izraēls Sančess mira pēc tam, kad tika notriekts, ejot pa gājēju pāreju Alhambrā, uz austrumiem no Losandželosas.

Sadursme notika 18. marta pēcpusdienā, kad, kā apgalvo prasītāji, Klinghofers vadīja melnu apvidus automašīnu bez numura zīmēm un krustojumā ar marķētu pāreju nogriezās pa kreisi.

Prasītāju iesniegtajā videoierakstā redzams, kā melnā automašīna pagriezienā notriec vīrieti, kas bija Izraēls Sančess, un pēc tam apstājas.

Izraēls Sančess guva galvas traumu un pēc dažām stundām nomira slimnīcā.

Prasībā arī apgalvots, ka Klinghofers braukšanas laikā lietoja mobilo telefonu, jo videoierakstā redzams, ka autovadītājs virs stūres tur kādu priekšmetu.

Klinghofera advokāts Endrjū Bretlers trešdien telekanālam "NBC News" sacīja, ka tas bija "traģisks negadījums".

"Pēc tam, kad automašīna notrieca gājēju, Džošs nekavējoties apstājās, apturēja transportlīdzekli, izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un gaidīja, līdz ieradās policija un ātrā palīdzība. Viņš pilnībā sadarbojas ar ceļu satiksmes izmeklēšanu," sacīja Bretlers. Kā vēsta "The Guardian", prasītāja advokāts Niks Roulijs nosauca šo incidentu par "neapdomīgu slepkavību", ko tiesībsargājošās iestādes nav pienācīgi izmeklējusi. Alhambras policijas pārstāvis seržants Braiens Čungs sacīja, ka lieta joprojām tiek izmeklēta un nevar sniegt plašākus komentārus.

Kā raksta "The Guardian", Klinghofers šobrīd ir koncertturnejā kopā ar grupu "Pearl Jam". Mūziķis pagaidām nav sniedzis komentārus.

Džošs Klinghofers bija "Red Hot Chili Peppers" ģitārists no 2007. līdz 2019. gadam. Tajā laikā tapa tādi grupas albumi kā "I'm with You" (2011) un "The Getaway" (2016).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!