Foto: Publicitātes foto

Kā liecina informācija amerikāņu repera Tyga mājaslapā, 28. augustā viņš plāno uzstāties Rīgā, "Wondersalā". Pēc tam viņš 7. septembrī iecerējis koncertēt arī Kazahstānā, festivālā "Park Live", ko sponsorē "Yandex", Krievijas uzņēmumu grupa, kas specializējas interneta pakalpojumos.

No 2013. līdz 2019. gadam "Park Live" festivāls notika Maskavā, un tajā piedalījušās daudzas starptautiskas mūzikas zvaigznes, tādas kā "Red Hot Chili Peppers", "The Prodigy", "Gorillaz", "Massive Attack" un citas. 2020. un 2021. gadā festivāls nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ, bet pēc 2022. gada 24. februāra vairāki ārzemju mūziķi tajā atteicās piedalīties, tādējādi paužot atbalstu Ukrainai.

2024. gadā "Park Live" rīkotāji paziņoja par festivāla atgriešanos citā norises vietā – no Maskavas tas pārceļas uz Almati.

Pilnais festivāla nosaukums šogad ir "Yandex Park Live".

"Yandex" Krievijā atbildīgs par vairākām Rietumu uzņēmumu un pakalpojumu alternatīvām, piemēram, interneta pārlūku. 2023. gadā "Yandex" uzņēmumu grupa strādāja ar aptuveni 8.3 miljardu eiro lielu apgrozījumu. 2022. gadā Rīgā bāzētais medijs "Meduza" publicēja pētījumu, kurā noskaidrots, ka "Yandex" pārlūku kontrolē Krievijas prezidenta administrācija, nosakot, piemēram, to, kādas ir galvenās ziņas, kas tiek piedāvātas "Yandex" lietotājiem.

Šogad kā "Park Live" galvenie mūziķi ir iecerēti: grupa "Placebo", "Die Antwoord" un reperis Tyga. Jūnija sākumā "Delfi" jau rakstīja par "Placebo" klausītāju aso reakciju uz to, ka grupa piekritusi dalībai šādā festivālā.

Piektdien, 12. jūlijā, ziņu aģentūra LETA informē, ka Lietuvā atcelts amerikāņu dziedātāja Olivera Trī nedēļas nogalē Viļņā plānotais koncerts, jo viņš septembrī uzstāsies festivālā "Park Live". Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT vēsta, ka svētdien paredzēto pasākumu atcelt nolēma mūziķa koncerta Viļņā organizators "8 Days a Week".

Kā vēsta britu medijs NME, šonedēļ no dalības festivālā "Park Live" atteikusies grupa "Editors". "Tagad, kad esam informēti, kas ir šī pasākuma sponsors, esam nolēmuši savu iesaisti šajā festivālā atsaukt," teikts grupas paziņojumā. "Mēs ļoti ceram atbraukt uz Kazahstānu nākotnē, kad būs citi apstākļi."

Repera Tyga Rīgas koncerta biļetes jau ir pieejamas tirdzniecībā (to cena ir robežās no 60,5 līdz 1990 eiro). Kā koncerta organizators tiek minēts SIA "Delfield Baltia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!