Foto: AP/Scanpix/LETA

Lietuvas galvaspilsētas Viļņas 701. dzimšanas dienas svinībās ši gada 25. jūlijā ar bezmaksas koncertu uzstāsies popzvaigzne Rita Ora, portālu "Delfi" informē organizatori.

Jau trešo gadu mūzikas baudītāji un izklaides cienītāji tiek aicināti svinēt Viļņas dzimšanas dienas svētkus kopā ar festivālu "Jauns kā Viļņa". Ieeja festivālā ir bez maksas un tas notiek vienā no pilsētas zaļākajām oāzēm - Viņģa parkā. Šogad Viļņas 701. dzimšanas dienas svinību programmā būs vairāki koncerti, iepriekš neizziņoti viesi, kā arī sporta un izklaides pasākumu visai ģimenei.

"Jauns kā Viļņa" mūzikas repertuārā varēs atrast gan eklektiskus klasiskās mūzikas priekšnesumus Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātra izpildījumā un dažādus duetus, gan arī mūsdienīgus popmūzikas, roka un elektroniskās mūzikas izpildītājus. Šogad festivālā ir īpašs papildinājums – Jauniešu skatuve, uz kuras uzstāsies daudzas mūzikas grupas, tostarp "Baltos Varnos", DJ Nevykele, "Kabloonak", "Katarsis", Kyla Vėjas!, Lukas Pilkauskas, Pijus Opera un Shower. Festivāla kulminācija būs britu popzvaigznes Ritas Oras uzstāšanās, kas pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma ir atgriezusies uz skatuves.

Plašāk par festivālu - "Jauns kā Viļņa" mājaslapā.

Kosovā dzimusī britu dziedātāja un aktrise Rita Ora (1990) popularitāti iemantoja 2012. gadā, piedaloties DJ Fresh hitā "Hot Right Now". Tajā pašā gadā viņa izdeva debijas albumu "Ora", kā arī vairākus veiksmīgus singlus, kas nodrošināja dziedātāja pirmās vietas gan britu klausītāko un straumētāko dziesmu topos, gan arī slavu visā pasaulē. Kopumā Rita Ora izdevusi trīs albumus, no tiem jaunākais "You&I" iznāca 2023. gadā. Dziedātāja bijusi dažādu popmūzikas un talantu TV šovu žūriju locekle, tai skaitā briti "The X Factor", savukārt kā aktrise filmējusies "Fifty Shades" triloģijas filmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!