Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Ceturtdien, 18. jūlijā, Lucavsalā, Rīgā jau pilnā sparā tiek iekārtota festivāla "Positivus" teritorija. "Delfi" devās uz Lucavsalu, lai palūkotos, kādas pārmaiņas šogad gaidāmas festivāla teritorijas plānojumā. Piedāvājam ar fotogrāfa Patrika Paula Briķa kameras starpniecību vēl pirms atklāšanas ielūkoties, kas notiek aiz "Positivus" vārtiem.

Kā iepriekš "Delfi" stāstīja "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors, šogad savu atrašānās vietu nemainīs, bet izmēra ziņā lielākas būs festivāla otrā un trešā skatuve, kurām piešķirti "Lielvārdes" un "Pepsi" nosaukumi. Festivāla lielākā un galvenā – LMT skatuve arī atradīsies turpat, kur iepriekšējos gadus, turklāt šogad virs tās plīvos Latvijas un Ukrainas karogi, tādējādi paužot solidaritāti un atbalstu Krievijas uzsāktā kara mocītajai Ukrainai.

Festivāla teritorijā jaunums būs īpašā teltī aplūkojamā izstāde "Ukraine in Miniature", savukārt sadarbībā ar biedrību "Tavi draugi" un "Music Saves Ukraine" festivāla apmeklētāji varēs ziedot Ukrainas atbalstam. Festivālā būs dzirdamas divas Ukraiņu mākslinieku grupas – OTOY un "Love’n’Joy".

Atšķirīgā vietā – galvenās skatuves labajā pusē – atradīsies VIP zona. Kā ierasts, atsevišķa zona būs iekārtota ēdināšanai, tāpat gaidāms arī daudzu apmeklētāju mīlētais dizaineru un rokdarbnieku tirdziņš. Būs arī dažādas atbalstītāju sarūpētas izklaides un karuseļi.

Jau vēstīts, ka no ceturtdienas, 18. jūlija, Lucavsalā būs ieviesti īpaši satiksmes ierobežojumi. Par tiem vairāk var izlasīt šeit.

Festivāls vārtus publikai vērts piektdien, 19. jūlijā, pulksten 15, bet pirmais koncerts – repera sivmoneyy uzstāšanās – sāksies jau 16.

Jau ziņots, ka 16. "Positivus" festivāls notiks 19. un 20. jūlijā. Festivāla galvenie mākslinieki šogad ir popzvaigzne Džeisons Derulo, reperis Offset, kā arī grupa "Nothing but Thieves".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!