Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

IT traucējumi, kas visā pasaulē apgrūtinājuši dažādu nozaru, tai skaitā avio, darbu, ietekmējuši arī šī gada festivāla "Positivus" programmu. Kā "Delfi" informē organizatori, pēdējā brīdī tiek atcelti repera Offset un grupas " Nothing but Thieves" koncerti.

Jau vēstīts, ka avio traucējumu dēļ Offset nevarēja Rīgā ierasties piektdien, 19. jūlijā, kad bija paredzēta viņa uzstāšanās Lucavsalā. Pastāvēja iespēja, ka mākslinieks Latvijā varētu ierasties sestdien, taču nu "Positivus" komanda apstiprina, ka repera koncerts nebūs. Tāpat avio sistēmu traucējumu dēļ atcelts grupas "Nothing but Thieves" koncerts.

Plašāk par globālajiem IT traucējumiem var izlasīt šeit.

"Sešpadsmit gadu pastāvēšanas laikā "Positivus" festivāls līdz šim nebija saskāries ar tik milzīgiem izaicinājumiem kā piektdien, kad medijus visā pasaulē pāršalca ziņa par plašajiem IT traucējumiem un to radītajām problēmām starptautisko lidostu, banku un tiešsaistes mediju darbā. Diemžēl globālās IT problēmas radīja negaidītas izmaiņas arī festivāla programmā," stāsta festivāla rīkotāji, norādot, ka sestdienas vakara galvenā mākslinieka Džeisona Derulo koncerts notiks kā plānots un viņš jau ir ieradies Rīgā, taču diemžēl Offset un "Nothing But Thieves" koncerti ir atcelti.

"Vakar līdz vēlam vakaram mēs meklējām iespēju atrast čarterreisu un atgādāt Offset no Londonas uz Rīgu. Tiklīdz kļuva skaidrs, ka piektdien atlidot ar speciālu reisu viņam nebūs iespējams, mēs līdz vēlai naktij meklējām iespējas atlidot sestdien. Mākslinieku tehniskais personāls jau vakar bija festivāla teritorijā un gatavs koncertam. Tomēr pats mākslinieks bija tik ļoti noraizējies par savām iespējām nokļūt atpakaļ Amerikā, ka viņi izlēma šovu atcelt," skaidro "Positivus" rīkotāji.

"Mums tā ir ļoti sāpīga ziņa, jo parasti līdzīgās situācijas mākslinieki paši dara visu iespējamo, lai meklētu jebkādus iespējamos veidus, lai nokļūtu galamērķī un uzstāšanās nebūtu jāatceļ. Jūs noteikti atceraties gadījumu ar Megan Thee Stallion pirms diviem gadiem. Mūsu pieredzē ir bijuši daudzi gadījumi, kur skatītājs nemaz nepamana, kādas pūles ir prasījusi mākslinieku nokļūšana līdz festivālam," pauž festivāla komanda.

Arī sestdienas programmā būs izmaiņas. Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine) uzstāsies vēlāk nekā plānots, jo "Nothing But Thieves" diemžēl nevarēs ierasties Rīgā.

"Grupai bija nepieciešams pārvadāt lielu daudzumu bagāžas, kuru vakardienas globālo IT problēmu dēļ lidostas nespēja uzņemt un pārvadāja pasažierus bez bagāžas. Ar speciāliem līguma reisiem šādu daudzumu bagāžas nav iespējams pārvadāt un nogādāt Latvijā. Grupa izplatīja sirsnīgu paziņojumu, un mēs ceram, ka drīzumā grupa varēs sniegt koncertu Rīgā," raksta "Positivus" rīkotāji.

"Sveika, Latvija!" Diemžēl, ceļošanas problēmu dēļ, ko izraisījušas vakardienas globālās IT problēmas, mēs nevarēsim spēlēt šodienas koncertu "Positivus" festivālā. Mēs esam izskatījuši visas iespējas, lai kādā citā veidā pie jums nokļūtu, taču gluži vienkārši to nevar paspēt. Bijām patiešām saviļņoti par iespēju spēlēt Latvijas faniem un teikt, ka esam sagrauti, ir nepateikt neko. Tie, kuri ir festivālā, izbaudiet visu to mūziku, kas tiek piedāvāta un ceram, ka drīzumā varēsim ierasties Latvijā, lai nospēlētu koncertu," raksta grupas "Nothing But Thieves" dalībnieki.

"Lielvārdes" skatuves programmā izmaiņas nav plānotas un visi mākslinieki ir ieradušies Rīgā.

"Esam pārliecināti, ka šodienas programma sniegs neaizmirstamas emocijas - festivāla programmā ir daudzi koncerti, kuri paši par sevi ir vesela festivāla vērti. Aicinām piektdienas festivāla biļešu īpašniekus apmeklēt festivālu arī šodien un ceram, ka līdz ar pēdējā šī vakara grandiozā koncerta izskanēšanu mēs ātri aizmirsīsim par tiem izaicinājumiem, kas mums un jums šajās dienās bija jāpiedzīvo," aicina festivāla rīkotāji.

Iepriekš šonedēļ tika atcelti grupu Ski Mask The Slump God un grupas "Royel Otis" koncerti.

Atgādinām, ka piektdienas biļešu īpašnieki ar vienas dienas aprocēm var apmeklēt arī sestdienas koncertus.

Jau vēstīts, ka "Positivus" festivāls Lucavsalā notiek 19. un 20. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!