Foto: Ginta Zīverte

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā pulcējās latviešu un pasaules opermūzikas zvaigznes un klasiskās mūzikas cienītāji XXXI Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos.

Šogad svētku centrālais notikums bija izcilā itāļu komponista Džuzepes Verdi operas "Traviata" oriģināliestudējums, kas izskanēja ar stāvovācijām. Tāpat apmeklētājus priecēja krāšņs Galā koncerts "Mūsu zeme – Latvija", atklāšanas koncerts "Operas uvertīra" un Garīgās mūzikas koncerts. Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku norisi papildināja programma Siguldas Jaunās pils dārzā – muzikāli pārsteigumi apvienojumā ar Operas restorāna piedāvātajiem gardumiem.

Kā vēstīts iepriekš, jau 31. gadu Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki piedāvā iespēju baudīt augstas kvalitātes operas no dažādiem Latvijas un ārvalstu izpildītājiem. Kā atklāj organizatori, šogad svētku koncerti pulcēja kopumā vairāk nekā 4000 opermūzikas cienītājus ne vien no Latvijas, bet arī daudzām Eiropas valstīm.

Foto: Ginta Zīverte

Šajā gadā Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos, kuru patrons un rīkotājs ir Dainis Kalns, uzstājās tādas opermūzikas zvaigznes kā Maija Kovaļevska, Dmitro Popovs (Ukraina), Rinalds Kandalincevs, Marlēna Keine, Ilona Bagele, Brigita Čirkše, Krišjānis Norvelis, Andris Lapiņš, Juris Ādamsons, Viesturs Vītols, Jānis Apeinis, Jūlija Vasiljeva, Dainis Skutelis, Rihards Mačanovskis, Dināra Rudāne un citi. Svētkus papildināja pianiste Agnese Egliņa, Inguna Grīnberga (ērģeles), festivāla koris un orķestris. Diriģents – Jānis Liepiņš. Oriģināliestudējuma režisors – Guntis Gailītis, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, kormeistars – Gatis Langelfelds.

Opermūzikas svētku laikā pasākumu programmu bagātināja performances Siguldas Jaunās pils dārzā, kurās uzstājās Maksims Busels (vokāls), Jānis Rubiks (kontrabass), Austris Kalniņš (klavieres), kā arī Rihards Lībietis (ģitāra) un Gints Smukais (ģitāra). Sestdienas un svētdienas vakaru noslēdza DJ Žanis, atskaņojot skaistas un slavenas operu ārijas vinila platēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!