Foto: Publicitātes foto

Sestajā starptautiskajā Tokijas koru konkursā Ropažu novada kultūras centra "Berģi" jauktais koris "Pa Saulei" ieguva divas zelta godalgas un specbalvu – par laikmetīgās mūzikas kategorijas obligātā skaņdarba "The Tyger" labāko interpretāciju.

Panākumi laikmetīgās mūzikas kategorijā ļāva korim kvalificēties Grand Prix un kāpt uz skatuves arī konkursa trešajā dienā – lielajā superfinālā un turpināt nest Latvijas vārdu pasaulē, raksta kora pārstāvji. "Pa Saulei" konkursā Tokijā dziedāja Baltijas valstu komponistu skaņdarbus līdzās konkursa obligātajiem Japānas komponistu skaņdarbiem. Laikmetīgās mūzikas kategorijā "Pa Saulei" ieguva 94.13 punktus, bet jaukto koru kategorijā – 92.05 punktus, kas abās kategorijās deva zelta godalgu statusu.

"Visu cieņu Grand Prix uzvarētājam – korim no Honkongas, fantastisks koris, bet konkursā iegūtās divas zelta godalgas un specbalva par labāko interpretāciju obligātajam skaņdarbam ir panākums, ar ko lepojamies. Katru reizi nokāpjot no Tokijas koru konkursa skatuves, mums bija liela laime kopā būt uz ļoti spēcīga emocionāla viļņa! Paldies visiem maniem kora dziedātājiem par atdevi un 200% nodošanos mūzikai!" teic kora "Pa Saulei" mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola.

Kā norāda kora pārstāvji, tālie ārvalstu braucieni vienmēr ir izaicinoši arī organizatoriskajā ziņā, bet konkursa rīkotāju komanda un brīvprātīgie radīja atbalstošu atmosfēru, kur katrs konkursa dalībnieks tika sagaidīts un pavadīts ar aplausiem.

Foto: Publicitātes foto

Kora dalībnieki saka paldies japāņu kora "Gaisma" diriģentam Taku Sato, kurš atbalstīja mēģinājumu telpu nodrošināšanā. Noslēdzošais vakars Tokijā korim "Pa Saulei" izvērtās par sirsnīgu tikšanos ar japāņu kori "Gaisma" – kori, kura sastāvā nav neviena latvieša, bet kurus vieno mīlestība pret latviešu kormūziku un Dziesmu svētkiem. Kora "Gaisma" dziedātāji bija īpaši saviļņoti un aizkustināti par šo satikšanos, kopīgu vakarēšanu un sadziedāšanos latviešu valodā.

"Šis vakars bija neaizmirstama pieredze, kurā pierādījās, ka mūzika, it īpaši latviešu kormūzika, spēj vienot. Tas bija brīnumains kopā pavadīts laiks," par jauno draudzību saviļņojumu neslēpa arī jauktā kora "Gaisma" diriģents Taku Sato.

Ropažu novada kultūras centra "Berģi" jauktais koris "Pa Saulei" dibināts 2009. gadā un kora mākslinieciskās vadītājas Martas Ozolas un diriģenta Jāņa Ozola vadībā jau iepriekš ieguvuši starptautiskas godalgas koru konkursos gan Eiropā gan Āzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!