Foto: DELFI

Amerikāņu rokgrupa "Aerosmith" paziņojusi, ka saistībā ar tās dziedātāja Stīvena Tailera veselības problēmām, grupa pārtrauks sniegt koncertus, tādējādi arī pieliekot punktu savai atvadu tūrei, kura bija paredzēta līdz nākamā gada februārim, lasāms grupas oficiālājā mājaslapā.

"Kā jūs ziniet, arī Stīvena [Tailera] balss ir mūzikas instruments. Viņš ir pavadījis mēnešus, cenšoties to savest kārtībā, taču nu ir skaidrs, ka viņš nespēs pilnībā atgūties no bojājumiem, ko cietusi viņa balss. Mēs esam pieņēmuši sirdi plosošo un sarežģīto, taču nepieciešamo lēmumu, proti, kopā pārtraukt tūrēt," lasāms paziņojumā.

Šāds paziņojums seko pēc tam, kad Tailers 2023. gada koncertā ievainoja savu balseni.

"Aerosmith" dibināti 1970. gadā, kad ģitārists Džo Perijs satika Taileru. Viņiem pievienojās arī bundzinieks Džojis Krāmers, bet gadu vēlāk arī ģitārists Breds Vaitfords.

Grupa spēlē smago roku un blūzroku.

Vislielāko atpazīstamību "Aerosmith" iemantoja ar savu 1975. gada albumu "Toys in the Attic", kur varēja atrast tādus hitus kā "Walk this way" un "Sweet emotion".

Kopumā grupa pārdevusi vairāk nekā 150 miljonus ierakstu visā pasaulē. 2001. gadā "Aerosmith" tika uzņemti Rokenrola slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!