Foto: Lauris Vīksne

Spīdot saulei un izskanot gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķu priekšnesumiem, Liepājā ir sācies divu dienu festivāls "Summer Sound".

Piektdienas, 2. augusta, vakarā lielo skatuvi pludmalē atklāja pašmāju enerģiskā grupa "Citi zēni", kam sekoja grupas "Astro’n’out" priekšnesums, bet vēl pirms franču DJ dueta Ofenbach piektdienas Lielās skatuves noslēdzošā šova, ar īpaši festivālam gatavotiem pārsteigumiem un pieaicinātiem viesiem uzstāsies hip-hopa supergrupa "Singapūras satīns".

Turpat pludmalē atrodas hip-hopam veltītā skatuve - "Flor De Cana" un piektdienas programmā bija redzami - $ourJ, Finķis, Mauku Sencis & Grandmasters Neons un "Banda Banda", bet dejas līdz rīta gaismai jau tradicionāli notika DJ Toma Grēviņa vadībā.

Foto: Lauris Vīksne

"Summer Sound" festivāla koncerti notiek gan pludmalē, gan Jūrmalas parkā uz "Mežpils" un "Ekstravaganza" skatuvēm. Uz tām bija baudāmi gan ārvalstu, gan iemīļotu pašmāju mākslinieku priekšnesumi: "Indygo", "Satellites LV", "Laika suns", "Bazzookas" (Nīderlande), "Bloody Heels", "All Day Long", "Tumors", "PND", "Skier and Yetti" (Serbija), "Kerosene Kream" (Zviedrija).

Deju mūzikas cienītājiem - "Klubs++", kas šogad ir papildināts ar vēl jaudīgākiem gaismu un lāzeru efektiem nekā iepriekš, par muzikālo saturu bija parūpējies tā kurators Magnuss Eriņš un ievērojamais Lietuvas elektroniskās mūzikas leibls "Lithuania HQ". Klubā ieeja, kā jau klubā pienākas, ir no 18 gadu vecuma. Piektdienas vakara programmā uzstājās: HOLLA FRANCO b2b DNKA, PUPA, ROLAND PRIVERT, Dwin (Lietuva), Lucky Luke (Lietuva), E:91, LORI, KENJI.

Festivāla "Summer Sound" otrā diena sāksies jau pulksten 10 un līdz pat 16 festivāla teritorija būs pieejama bez maksas. Šajā dienā būs iespēja piedalīties pludmales volejbola turnīrā, (Pieteikšanās un noteikumi atrodami festivāla mājas lapā), baudīt festivāla atmosfēru un klausīties mūziķu priekšnesumus gan Jūrmalas parkā, gan pludmalē.

Abu festivāla dienu programmu un konkrētus mākslinieku uzstāšanās laikus var uzzināt festivāla mājas lapā. Kā arī sekojot festivāla norisei un aktualitātēm sociālo tīklu profilos: Instagram un TikTok.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!