Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 14. augustā, sākot no pulksten 12, "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv raidījumā "Vēl viens starts" stundas garumā tiks paziņoti desmit albumi, kas šogad nominēti mūzikas apbalvojumam "Austras balva".

Tāpat kā visās iepriekšējās "Austras balvas" nominantu paziņošanas reizēs, tas būs uzticēts radio dīdžejam Tomam Grēviņam, kurš arī atskaņos ēterā skaņdarbus no nominētajiem ierakstiem, portālu "Delfi" informē organizatori. "Austras balvas" mērķis ir apbalvot vienu albumu, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par noteiktā laika periodā labāko no Latvijā izdotajiem. Šī gada "Austras balvai" tikai izskatīti ieraksti, kas izdoti no pagājušā gada 1. jūlija līdz šī gada 30. jūnijam, un kuru garums pārsniedz astoņus skaņdarbus vai 30 minūtes. No to vidus īpaši izveidota mūzikas kritiķu un industrijas profesionāļu žūrija izvēlējusies desmit labākos. Šī būs jau septītā reize, kad "Austras balva" tiek pasniegta, un tās iepriekšējo ieguvēju vidū ir solo mākslinieki Alise Joste un ansis, kā arī grupas "Polifauna", "Rīgas Modes", "Satellites LV" un "Tribes of the City".

Balvas uzvarētājs tiks paziņots noslēguma pasākumā 14. septembrī kultūrvietā "Hanzas Perons", kas iekļaus arī nominantu koncertu. Noslēguma pasākumu ikvienam iespējams apmeklēt klātienē, iegādājoties biļeti, kuras pārdošanā pieejamas "Biļešu paradīzes" tīklā.

"Austras balvas" iniciatori ir mūzikas portāla "Intro.lv" žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, to organizē biedrība "Austras balva". Balvas noslēguma ceremonija un nominantu koncerts tiek veidota sadarbībā ar kultūrvietu "Hanzas Perons" un "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv". "Austras balvas" oficiālais mediju partneris ir portāls "Delfi", tās norisi atbalsta Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA), Balvas noslēguma pasākumu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!