Foto: Publicitātes foto

Pirms pieciem gadiem Jelgavā tika izveidota brīvdabas koncertzāle "Mītava". Šonedēļ to pieskandina mūziķi, koris, solisti un baletdejotāji, kuri intensīvi gatavojas neparastajam jubilejas koncertam. Koncertā cieši kopā savīsies gan simfoniskā mūzika un dejas izrāde, gan simfoniski disko ritmi.

Starp divām upēm Pasta salā koncertzālē "Mītava" jau piecus gadus aizrit Jelgavas aktīvā vasaras kultūras dzīve. Sākotnēji šeit bija rekreācijas un veselības zona, kā arī neliela estrāde. Tas viss mainījās 2019. gadā, kad tika izveidota koncertzāle, kas ieguva Jelgavas vēsturisko nosaukumu – Mītava. Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" vadītājs Mintauts Buškevičs: "Mēs esam unikāli Jelgavā ar to, ka mums koncertzālei ir vislielākais laidums sijām. Līdz pat 60 metriem liektas līmētas koka konstrukcijas. Ar to lepojamies, jo esam tādi vienīgie pat Baltijā."

Ne mazāk unikāls būs arī jubilejas koncerts, kas skatītājus atkal ievedīs gan disko mūzikas pasaulē, gan ļaus spilgtākās vēstures epizodes izdzīvot izcilā komponista Pētera Plakida skaņdarbu savienojumā ar dejas izrādi. "Tajā skaitā ir arī viens īpašs piemērs. Tā ir Pētera Plakida 1969. gadā rakstīta mūzika miniatūrai "Draudi", kas toreiz tika vesta uz vissavienības skati, kur savus darbus rādīja topošie un esošie jaunie horeogrāfi," saka diriģents, koncerta mākslinieciskais vadītājs Aigars Meri.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!