Foto: Publicitātes foto

Jaunā dziedātāja Afrœdīte izdod juteklisku skaņdarbu "Tauriņi", kas ir otrais singls no jau pavisam drīz gaidāmā debijas albuma "Mīlestības dziesmas iesācējiem", portālu "Delfi" informē mūziķes pārstāvji. Dziesmai tapis arī videoklips.

Dziesma "Tauriņi" radās laikā, kad dziedātāja uzsāka studijas apmaiņas programmā Itālijā. "Jauna vieta un iespaidi, pakrūtē vēl pāris kņudoši tauriņi, no kuriem jau sen kā bijis laiks atvadīties. Pretēji dziesmai "Plakstiņi", kas ļāva patvērumu rast ilūzijās, "Tauriņi" atspoguļo realitāti, pieņemšanu un robežu novilkšanu," atklāj mūziķe.

Dziesmas videoklips filmēts ar kabatas izmēra fotokameru, kuru bieži izmanto nejaušu mirkļu iemūžināšanai. "Manuprāt, šī dziesma pieprasa vizuālu kontekstu. Videoklipa stāstu izvēlējos atveidot ar Ati – ģitāristu, ar kuru kopā radījām lielāko daļu no gaidāmā albuma dziesmām. Filmēšanai izraudzījām Tukumu, jo tā ir pilsēta, kurā uzaugām un vieta, kas reiz saveda kopā mūs. Notvērām nejaušus mirkļus, nepiespiestā gaisotnē, arī Durbes pils apkārtnē, kur norisināsies albuma prezentācijas koncerts," par paveikto stāsta Afrœdīte.

Debijas albuma "Mīlestības dziesmas iesācējiem" prezentācija notiks 6. septembrī plkst. 19.00 Tukumā, Durbes pils pagalmā. Koncerts brīvā dabā ļaus uz brīdi vēl uzkavēties vasarā, norāda koncerta rīkotāji. Mīlestības dziesmas iesācējiem palīdzēs atskaņot Matīss Žilinskis (taustiņi), Jānis Pastars (ģitāra), Alberts Levics (basģitāra) un Mārcis Briška (bungas). Biļetes uz koncertu var iegādāties bilesuparadize.lv un "Biļešu paradīze" kasēs.

Afrœdīte ir viena no šīs vasaras debitantēm latviešu mūzikā, kura jūlijā sevi pieteica ar dziesmu "Plakstiņi". Dziedātāja ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, studējusi Antverpenes Karaliskajā konservatorijā (Beļģija) un L. Refiče konservatorijā (Itālija). Piedalījusies starptautiskos festivālos, kā "Great Plains" (ASV), "Refice Jazz festival" (Itālija), "RAMA Festival" (Dānija), "Ventspils Groove", "Saulkrasti Jazz", "Starptautiskais Operetes festivāls Ikšķilē" u. c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!