Foto: Jānis Vecbrālis

Sestdien koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" divos krāšņos koncertos Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā kopā ar solistiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Ievu Kerēvicu mūzikā satikās ar leģendāro latviešu komponistu Mārtiņu Braunu.

Koncertā skanēja "Dziesma par spēli", "Daugaviņa", "Es nesatiku", "Lielais Alberts", "Mīla ir kā uguns", "Mūžīgā pilsēta", kā arī "Saule, Pērkons, Daugava" un citas gan smeldzīgi melanholiskās, gan ironiski jauneklīgās dziesmas.

Populāru dziesmu simfoniskās aranžijas speciāli šai koncertprogrammai veidojis Emīls Zilberts.

Jauno, nu jau 144. koncertsezonu Liepājas Simfoniskais orķestris ar emocionāli piesātinātu programmu koncertzālē "Lielais dzintars" atklās 14. septembrī pulksten 18. Romantisma estētika šajā koncertā izpaudīsies krāsainā orķestrācijā un melodiskās tēmās. Bet koncerta centrālais muzikālais notikums būs Džona Koriljāno žilbinošais Klarnetes koncerts, kurā solista lomu šoreiz pildīs Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Guntis Kuzma, savukārt pie diriģenta pults stāsies ekstravagantais zviedru trombonists un diriģents Kristians Lindbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!