""Jumpravas" dziesmas ir kā realitātes vērojumi, pieraksti, bet sava attieksme pret tām ir jādefinē katram klausītājam pašam. Mēs neesam gudrīši, viszinīši, kas citus grib pamācīt," sarunā ar "Delfi" saka mūziķis un kinorežisors Aigars Grauba. Viņš atklāj, kura "Jumpravas" dziesma viņam pašam joprojām "uzdzen skudriņas" un uzsver – grupai allaž līdzi nākusi brīvības un bezbailības sajūta. Grauba arī stāsta par savu topošo filmu "Jumprava. Lielais notikums" un min aptuvenu laiku, kad gaidāma pirmizrāde. Kinorežisors un mūziķis arī atklāj kādus starptautiskus ceļus gājis viņa iepriekšējais kino darbs – ģimenes komēdija "Circenīša Ziemassvētki" un komentē aktuālo situāciju ar "Jumpravas" laikabiedriem – grupu "Līvi", kuras nosaukumu kā preču zīmi savā īpašumā nupat reģistrējis grupas dibinātājs Juris Pavītols.

Mežaparka Lielajā estrādē jau iepriekš notikuši grupas "Jumprava" vēsturē svarīgi koncerti. Viens no tiem – vēl 80. gados Preses dienās, kad jaunieši, mūzikas pārņemti, kāpuši uz estrādes koka soliņiem un salauzuši tos. Bijusi liela skaidrošanās, pat skandāls un risks, ka "Jumpravai" padomju varas iestādes varētu aizliegt koncertēt.

Dziesmas "Jumpravas" jubilejas koncertam atlasītas liekot kopā gan obligāti spēlējamo repertuāru, gan katra dalībnieka izvēlētos mīļākos hitus. Grauba atzīst, ka tik un tā izvēlē pārsteigumu nav – visas izvēlētās dziesmas kārtīgam "Jumpravas" fanam ir labi zināmas. Mūziķim pašam svarīgas ir vairākas "Jumpravas" dziesmas, bet vismīļākā – "Šeit lejā".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!