Foto: Kadrs no video

Latviešu indie mūzikas grupai "Carnival Youth" ir iznācis singls "Empire of Temptations", kas ir jūnijā izdotās dziesmas "Līdz pat bezgalībai" angļu valodas versija.

Dziesma jau ir guvusi atsaucīgas recenzijas Eiropas mūzikas portālos, norāda grupas menedžmenta pārstāvji.

"Tonspion" (Vācija, 837 000 auditorija) par "Empire of Temptations" raksta, ka tā piedāvā labi noproducētu dziesmu indie-pop noskaņās.

"Diffus" (Vācija, 85 000 auditorija) savukārt pauž, ka dziesma "izklausās grūvīgi un dzīvespriecīgi - perfekta noskaņa vasaras izskaņai."

"Musikblog" (Vācija, 40 000 auditorija) tikmēr raksta: ""Carnival Youth" kopš 2011. gada iedvesmo mūzikas pasauli ar brīnišķīgām melodijām, enerģiskiem koncertiem un sapņainu indie-pop skaņu."

13 Ungārijas mūzikas un izklaides portāli ir publicējuši "Empire of Temptations" mūzikas video, kā arī Ungārijas Gen-Z interneta portāls "Refresher" singlu ir pievienojis nedēļas jaunāko dziesmu sarakstam mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify" līdzās 'Fontaines D.C.’, Sabrīnai Kārpenterei un Mura Masa. Vairākas publikācijas bijušas arī Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Slovākijas un Francijas medijos, kā arī dziesma nepilnu nedēļu pēc izdošanas jau ir atskaņota un arī iekļuvusi vairāku radiostaciju rotācijās, kā piemēram, Slovākijas "RTV Radio_FM", Čehijas "Radio 1", Vācijas "Deutschlandfunk", Igaunijas "Raadio 2" un Lietuvas "LRT Opus", u.c.

Dziesmas angliskajai versijai izmantots tas pats videoklips, ko "Carnival Youth" publicēja šī gada jūnijā, līdz ar dziesmas "Līdz pat bezgalībai" izdošanu.

Dziesmas videoklipa režisors ir grupas dalībnieks Edgars Kaupers, to montējis Roberts Vanags, savukārt galvenā varoņa lomā iejuties Emīls Kaupers, kurš gatavojās klipam četrus mēnešus un filmēšanas dienās noskrējis teju divus pilnus maratonus.

Līdz ar dziesmas iznākšanu "Carnival Youth" gatavojas atgriezties starptautiskajā apritē arī ar koncertiem un jau 4. septembrī uzstāsies Prāgā, Čehijā un 5. oktobrī Bratislavā, Slovākijā. Savukārt oktobra sākumā "Carnival Youth" pirmo reizi dosies uz Dienvidkoreju un Japānu. Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā grupai paredzēta uzstāšanās 3. oktobrī klubā "Senggi Studio" un 4. oktobrī mūzikas industrijas konferencē "Zandari festa". Pēc tam "Carnival Youth" dosies uz Japānu un pirmais koncerts notiks 6. oktobrī mūzikas industrijas konferencē "Kansai Music Conference" Kobē. Rīgas sadraudzības pilsētā Kobē grupa sniegs otru koncertu 7. oktobrī, bet jau 8. oktobrī koncerts paredzēts Osakas mūzikas klubā "Hard Rain". Vizīti grupa noslēgs Tokijā ar koncertu klubā "Ruby Room" 10. oktobrī. Igaunijas klubā "Uus Laine" koncerts paredzēts 26. oktobrī.

Savukārt Latvijā 18. oktobrī "Carnival Youth" uzstāsies koncertzālē "Palladium", kur tiks svinēta debijas albuma "No Clouds Allowed" 10 gadu jubileja un ieskandināta jaunā dekāde. Taču šis koncerts nebūs tikai retrospektīvs atskats uz pēdējos 10 gados radīto un piedzīvoto. Koncertā būs iespēja dzirdēt arī pavisam jaunas dziesmas no 2025. gadā gaidāmā albuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!