Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Britu grupa "Placebo" atcēlusi dalību mūzikas festivālā "Yandex Park Live", kas no 6. līdz 8. septembrim notiks Almati, Kazahstānā, vēsta paziņojums grupas "Instagram" kontā. Atcelts arī grupas koncerts Tbilisi, Gruzijā, kam bija jānotiek 12. septembrī.

"Placebo" raksta, ka viņu lēmuma iemesli nav saistīti ar rīkotāju profesionalitāti, lūdz atvainot klausītājus par šo situāciju un paziņojumu neilgi pirms plānotiem pasākumiem.

"Placebo" piebilda, ka grasās atbraukt uz Gruziju un Kazahstānu nākotnē, "kad tas būs iespējams."

"Yandex Park Live" rīkotāji paziņoja, ka ir šokēti par "Placebo" lēmumu. Festivālā nu ir steidzami veiktas izmaiņas – "Placebo" vietu uz skatuves ieņems britu grupa "The Kooks".

"Placebo" bija vieni no "Yandex Park Live" šī gada galvenajiem māksliniekiem. Pēc grupas paziņojuma par došanos uz festivālu Kazahstānā "Placebo" piedzīvoja daudzu savu klausītāju neizpratni un dusmas, jo tā galvenais atbalstītājs – Krievijas uzņēmums "Yandex" – tiek turēts aizdomās par sadarbošanos ar Krievijas prezidenta administrāciju, nosakot, piemēram, to, kādas ir galvenās ziņas, kas tiek piedāvātas "Yandex" interneta pārlūka lietotājiem.

Vieni no "Yandex Park Live" galvenajiem māksliniekiem šogad ir arī Dienvidāfrikas grupa "Die Antwoord". Viņu došanās uz šo festivālu ir viens no iemesliem, kāpēc šīs vasaras sākumā Latvijas koncertaģentūra "Positivus Music" pieņēmusi lēmumu atteikties rīkot viņu koncertu Rīgā, un līdz ar latviešiem šādu lēmumu pieņēmuši arī koncertu rīkotāji Lietuvā un Igaunijā.

Jūlijā Lietuvā tika atcelts amerikāņu dziedātāja Olivera Trī koncerts, jo arī viņš ir piekritis uzstāties festivālā "Yandex Park Live".

"Placebo" dibināta 1994. gadā, kad dziedātājs, komponists un multiinstrumentālists Braiens Molko iepazinās ar ģitāristu Stefanu Olsdālu, kas joprojām veido nemainīgu grupas kodolu.

Grupas debijas albums "Placebo" (1996) pavēra ceļu būtiskām izmaiņām britu mūzikā, jo bija pretstats tobrīd dominējošajam britpopam un iedvesmoja virkni citu grupu sekot piemēram. Ar vairākiem albumiem iekļūstot topu virsotnēs, izpārdotām koncertturnejām un festivāliem visā pasaulē, kā arī sadarbību ar tādām mūzikas leģendām kā Deivids Bovijs, Roberts Smits un Maikls Staips, "Placebo" ir rezervējuši vietu Lielbritānijas mūzikas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!