Foto: Viesturs Kļaviņš

Grupa "Very Cool People" pēc uzstāšanās festivālā "Summer Sound" augusta sākumā Liepājā kā savu nākamo singlu izdevusi jaunākā studijas albuma "Dzīvs" enerģijas ģeneratoru "Lec". Līdz ar singlu publicēts arī dziesmas koncertieraksta video.

Pamanījuši, ka publikai tik tiešām patīk lēkāt dziesmas piedziedājuma laikā, koncertversijā grupas mūziķi to izpilda divreiz ilgāk un tagad tā būs pieejama arī visiem tiem, kuri vēlēsies lēkāt arī paši savās mājas ballītēs, vēsta grupas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

"Jau no pirmās reizes, kad uzspēlējām šo dziesmu koncertos, pamanījām, ka publika uz to aktīvi reaģē un momentāni iesaistās lēkāšanas aktivitātē kopā ar mums," savu acīgā novērotāja viedokli izsaka grupas vadītājs, ģitārists Elvijs Grafcovs. "Interesanti, ka iesākumā tā bija plānota kā instrumentāla kompozīcija, taču galarezultātā tomēr nolēmām tai piešķirt arī tekstu, kas izrādījās ļoti pareizs gājiens." Kā jaunās dziesmas mūzikas un teksta autori minēti visi grupas dalībnieki.

Grupa "Very Cool People" drīzumā dosies koncertēt uz Igauniju, Čehiju un Lietuvu. 11. septembrī "Very Cool People" jaunā albuma "Dzīvs" koncertprogrammu varēs dzirdēt Tallinas džeza klubā "Philly Joe’s Jazz Club", 14. septembrī – Čehijas pilsētas Frīdlantas kultūrvietā "CAFÉ Jazzová Osvěžovna", dienu vēlāk – vēl vienas Čehijas pilsētas Brno kultūrtelpā "Music Lab", bet 18. un 19. oktobrī grupa apciemos savus daudzos fanus arī mūsu dienvidkaimiņu lietuviešu zemē, uzstājoties Viļņas džeza klubā "Jazz Cellar 11" un Palangas kultūrvietā "Vandenis".

Jaunais singls "Lec", kā arī viss vasaras sākumā izdotais albums "Dzīvs", noklausāms mūzikas straumēšanas servisos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!