Foto: AP/Scanpix/LETA

Septiņus gadus pēc vokālista Čestera Beningtona nāves par atgriešanos paziņojusi rokgrupa "Linkin Park". Grupai pievienojusies jauna dziedātāja – Emilija Ārmstronga no grupas "Dead Sara". Līdz ar atgriešanos grupa izziņojusi arī jaunu albumu un pasaules koncertturneju.

Grupas oficiālais atgriešanās koncerts un iepazīstināšana ar jauno vokālisti notika ceturtdien, 5. septembrī, un tika straumēts tiešraidē "Youtube". Emilija Ārmstronga (Emily Armstrong) nav vienīgā jaunā dalībniece "Linkin Park" sastāvā. Grupai ir arī jauns bundzinieks – Kolins Britens (Colin Brittain), kurš stājies Roba Burdona (Rob Bourdon) vietā.

Līdz ar atgriešanos "Linkin Park" izziņojusi arī jaunu albumu – "From Zero". Tas iznāks šī gada 15. novembrī un būs pirmais grupas pilna garuma albums kopš 2017. gada. Patlaban straumēšanas platformās publicēts albuma pirmais singls – dziesma "The Emptiness Machine", kas sniedz ieskatu "Linkin Park" jaunajā skanējumā.

Tāpat grupa izziņojusi pasaules turneju, kurā pagaidām ir vien seši koncerti. Pirmais no tiem gaidāms jau 11. septembrī Losandželosā, ASV. Eiropā grupa uzstāsies 22 septembrī Hamburgā, Vācijā un 24. septembrī Londonā, Lielbritānijā.

Grupa "Linkin Park" dibināta 1996. gadā. Iepriekšējais vokālists Česters Beningtons (Chester Bennington) tai pievienojās trīs gadus vēlāk, kad grupa meklēja jaunu dziedātāju līdzās Maikam Šinodam (Mike Shinoda). Ar Beningtonu un Šinodu priekšgalā "Linkin Park" guva plašus panākumus jaunās tūkstošgades sākumā, nu metal žanra ziedu laikos, kad iznāca populārie albumi "Hybrid Theory" (2000) un "Meteora" (2003). Kopumā grupa izdevusi septiņus albumus. Līdz šim jaunākais – "One More Light" iznāca 2017. gada maijā.

Česters Beningtons mūžībā devās 2017. gadā 41 gada vecumā. Vēlāk kā nāves cēlonis tika apstiprināta pašnāvība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!