Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Nākamā gada 3. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē uzstāsies "Imagine Dragons", viena no šā brīža veiksmīgākajām poproka grupām pasaulē. "Imagine Dragons" kāps uz skatuves sava jaunākā albuma "Loom" pasaules koncertturnejas ietvaros, portālu "Delfi" informē "Positivus Music" pārstāve Elva Lorence.

Grupa "Imagine Dragons" ir slavena ar saviem vērienīgajiem, elektrizējošajiem priekšnesumiem un topu hitiem, kas gadiem ilgi ir dominējuši pasaules mūzikas vidē, atgādina koncerta rīkotāji.

2008. gadā izveidotā grupa "Imagine Dragons", kuras sastāvā ir vokālists Dens Reinoldss (Dan Reynolds), ģitārists Veins Sermons (Wayne Sermon) un basģitārists Bens Makkijs (Ben McKee), ātri ieguva globālu slavu. Viņi vispirms piesaistīja plašu uzmanību ar savu singlu "It's Time", kam sekoja viņu 2012. gada debijas albums "Night Visions" ar hitu "Radioactive". Gadu gaitā grupa ir dominējusi topos ar vairākiem veiksmīgiem albumiem, tostarp "Smoke + Mirrors" (2015), "Evolve" (2017) un "Origins" (2018), kā arī globāliem hitiem, kā "Believer", "Thunder" un "Demons".

Grupas sestais studijas albums "Loom", kas izdots 2024. gada jūnijā, iedziļinās pārmaiņu un introspekciju tēmās. Albumu labvēlīgi uztvēruši gan fani, gan kritiķi. "Imagine Dragons lido augstāk nekā jebkad agrāk," slavē Billboard. "Desmit gadus pēc sava komerciālā izrāviena, Lasvegasas rokeri joprojām gūst īstus hitus, spēlē izpārdotās vietās."

Dens Reinoldss "Loom" raksturo kā dziļi personisku projektu, kas atspoguļo nozīmīgas pārmaiņas viņa dzīvē. "Man ļoti patīk vārds "loom". Es vienmēr esmu uzskatījis, ka tas ir kaut kas slikts, kas jums tuvojas, bet patiesībā tas var būt jebkas — labs vai slikts. Man arī patīk dubultā nozīme vārdam stelles (loom), kur visi šie gabali kopā veido kaut ko skaistu." Viņš turpina: "Manā dzīvē ir notikušas daudz pārmaiņas. Es tikko esmu noslēdzis desmit gadus ilgas attiecībās, un tā, iespējams, ir "Loom" galvenā tēma. Tas tiešām ir albums par attiecībām — tās sākumu un tās beigām, un ko nozīmē pastāvēt un atrast laimi."

Pārdomājot savu muzikālo ceļojumu, Reinoldss dalījās ar to, kā viņa aizraušanās ar mūziku sākās bērnībā. "Es uzrakstīju savu pirmo dziesmu, kad man bija 11 gadi. Nozagu mikrofonu savam vecākajam brālim un tajā laikā klausījos daudz Enya. Tāpēc es vienkārši ierakstīju, piemēram, 20 savas balsis, mēģinot radīt nomierinošas dziesmas. Man šķita, ka tas ir patiešām nomierinoši, tas ko es daru katru dienu."

Savas karjeras laikā "Imagine Dragons" ir nopelnījusi daudzas atzinības, tostarp trīs Amerikas mūzikas balvas, deviņas "Billboard" mūzikas balvas, "Grammy" balvu un daudz citu. Tā ir arī pirmā grupa RIAA vēsturē, kuras četras dziesmas ir sertificētas augstāk nekā "Diamond", kas liecina par viņu globālo popularitāti. Ar vairāk nekā 160 miljardiem straumējumiem platformās un vairāk nekā 74 miljoniem pārdotu albumu, "Imagine Dragons" turpina valdzināt klausītājus visā pasaulē, raksta koncerta organizatori.

Biļetes uz "Imagine Dragons" koncertu Tallinas Dziesmu svētku estrādē 2025. gada 3. jūnijā pieejamas iepriekšpārdošanā Live Nation, FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedriem no 11. septembra pulksten 10. Biļetes publiskajā tirdzniecība pieejamas no 13. septembra pulksten 10 "Biļešu servisa" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!