Foto: Publicitātes foto. Mūziķe Kristena Kerija

Eksperimentālās mūzikas festivāls "Skaņu mežs" savus centrālos koncertus aizvadīs 4. un 5. oktobrī kultūras telpā "Hanzas perons", taču tā programma tikusi paplašināta arī ar bezmaksas ievadkoncertu bārā "Laska V21", Vagonu ielā 21, 28. septembrī pulksten 18.

Festivāla atklāšanas pasākumā uzstāsies komponists Ernests Valts Circenis ar elektroniskiem darbiem, gaidāms bundzinieka Ārona Edžkomba (Aaron Edgcomb) un ģitāristes Kirstenas Kerijas (Kirsten Carey) brīvās improvizācijas duets, kā arī elektro-akustiskās mūzikas komponists, izdevējs un pasākumu rīkotājs Džons Čantlers (John Chantler).

Pasākuma noslēdzošajā daļā DJ setus spēlēs mūziķis Niks Kleins (Nick Klein), kas nedēļu vēlāk ar uzstāšanos gaidāms "Hanzas peronā", un skaņu mākslinieks Ģirts Reiniks, kas cita starpā vada "Skaņu meža" raidījumu "Radio NABA".

Pēc šī koncerta "Skaņu mežs 2024" turpināsies 4. un 5. oktobrī. Festivāla galvenie viesi būs ikoniskais elektronikas duets "Autechre" un abstraktā repa projects "Armand Hammer".

"Skaņu mežs" ticis nodēvēts par lielāko eksperimentālās mūzikas festivālu Baltijā ("The Wire Magazine") un seko līdzi pārmaiņām visdažādākajos mūzikas žanros – no elektro-akustikās un laikmetīgās mūzikas līdz repam, metālam un pankrokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!