Foto: Louis Browne

Koncertzālē "Palladium" 2025. gada 8. aprīlī uzstāsies talantīgais dziedātājs un dziesmu autors Aleks Bendžamins (Alec Benjamin). Mūziķis, kurš iekarojis klausītāju sirdis ar tādiem hitiem kā "Let Me Down Slowly" un "The Book of You & I", Rīgā ieradīsies Eiropas koncertturnejas ietvaros.

Biļetes uz koncertu tirdzniecībā būs no 13. septembra pulksten 10 "Biļešu servisa" tīklā. FBI un "Positivus" festivāla koncertu kluba biedri biļetes varēs iegādāties iepriekšpārdošanā jau no 11. septembra pulksten 10, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem. Ātrāk biļetes varēs iegādāties arī "Delfi Plus" abonenti. Saite biļešu iegādei abonentiem būs pieejama "Delfi" kontā.

Amerikāņu dziesminieka Aleka Bendžamina stāsts aizsākās, kad viņš ar akustisko ģitāru devās uz Eiropu, kur koncertos iesildīja jau atzinību guvušus mūziķus Francijā un Vācijā, bet gadījumos, kad iekļūt koncertzālēs neizdevās, spēlēja autostāvvietās pie pazīstamu mākslinieku koncertu norises vietām, lai piesaistītu sev uzmanību. Kā par mūziķi raksta koncerta rīkotāji, viņa veselīgā humora pilnā attieksme pret dzīvi un jauneklīgā balss, lūzuma neskartais tembrs, atbruņoja un savaldzināja miljoniem klausītāju visā pasaulē.

Debijas singlu "Paper Crown" Bendžamins ierakstījis savas studentu kopmītnes istabiņā un publicēja 2014. gadā. Pāris gadus vēlāk izdotas dziesmas "The Water Fountain", "End of the Summer," un "I Built a Friend". 2018. gada 16. novembrī mākslinieks publicējis miksteipu "Narrated for You" ar dziesmām "If We Have Each Other", "Water Fountain," "Annabelle's Homework," un "Let Me Down Slowly", kas māksliniekam nesa atpazīstamību visā pasaulē.

Savos koncertos Aleks Bendžamins uzstājas kopā ar pavadošo rokgrupu, pats spēlē akustisko ģitāru, brīžiem arī klavieres un starp dziesmām uzjautrina klausītājus, ar viņiem sarunājoties kā ar seniem draugiem. "Es nekad nejūtos kā nonācis virsotnē, bet pašā apakšā ar skatu augšup," saka mākslinieks.

2020. gada maijā iznākušais, kritiķu novērtētais debijas albums "These Two Windows" ("Atlantic Records"), uzkāpa līdz "Billboard" pārdotāko albumu topa astotajai vietai. Turpmākajos gados iznākuši vēl divi albumi – "(Un)Commentary" (2022; "Elektra Records") un jaunākais "12 Notes" (2024; "Elektra Records"), kura turnejas ietvaros dzirdēsim mākslinieku arī Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!