Foto: Publicitātes foto

Grupa "DJ Krankenwagen" laidusi klajā pirmo singlu "Idiņš" no otrā studijas albuma "Lēnā palīdzība", kas gaidāms šī gada nogalē. Singlā piedalās jauktais koris "Dziesmuvara", singla ilustrāciju zīmējusi māksliniece Patrīcija Krūmiņa.

Ar dziesmu "Idiņš" grupa klausītājiem vēlas atgādināt, ka dzīve jāuztver un jādzīvo nopietnāk.

Dziesma sastāv no divām kontrastējošām daļām, viena no tām stāsta par vieglprātību, bet otra par atbildības uzņemšanos. Klausītāja uzdevums ir pašam izvēlēties, kura ir kura, raksta grupas pārstāvji.

Albuma singlā "Idiņš" spēlē un dzied grupas "DJ Krankenwagen" dalībnieki Renāte Kalniņa, Mārtiņš Ennītis, Linards Kalniņš, Toms Gaļinauskis un bundzinieks Rinalds Maksimovs. Ierakstā piedalījās Gints Rausis un jauktais koris "Dziesmuvara" diriģentes Lauras Ozoliņas vadībā. Kora partijas sagatavoja komponists Aleksandrs Tomass Metjusons. Tā tika ierakstīta Gata Zaķa studijā "TRU", to māsterēja grupas dalībnieks Toms Gaļinauskis.

"Grupa "DJ Krankenwagen" izjūt īpašu cieņu pret latviešu tautasdziesmām, vācu kultūrtelpas industriālo mūziku, kā arī pret veselības sistēmas darbiniekiem visā pasaulē. Grupas "DJ Krankenwagen" dalībnieki rada savu mūziku no sirds un pārējiem orgāniem," vēsta mūziķi

Singlu iespējams noklausīties visās populārākajās mūzikas straumēšanas platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!