Foto: Ieva Vīksne

Sestdienas, 14. septembra, vakarā kultūrvietā "Hanzas perons", notika "Austras balvas 2024" nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kura ietvaros tika noskaidrots, ka šī gada "Austras balvu" ieguvusi grupa "kuba" par savu albumu "laukumi".

Tikmēr portāla "Delfi" simpātiju balvu, kuras uzvarētāju nosaka portāla lasītāji īpašā balsojumā, ieguva apvienība "Kautkaili", kas "Austras balvai 2024" bija nominēta ar albumu "Personas kods".

Šī gada "Austras balvas" ieguvēja "kuba" ceremonijā saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī stipendiju 1000 eiro apmērā, ko nodrošina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Balvu grupai pasniedz kultūras ministre Agnese Lāce (P) un LaIPA izpilddirektore Liene Edvardsa. Tikmēr publikas balsojuma uzvarētāji "Kautkaili" no portāla "Delfi" balvā saņēma iespēju izvietot tajā reklāmu 2000 eiro apmērā.

Pirms uzvarētāju paziņošanas pasākums tika ievadīts ar "Austras balvas" nominantu koncertu, kurā uz skatuves kāpa lielākā daļa balvas nominantu – "Netīrās cilpas", "Sign Libra", "Purple Negative", "Les Attitudes Spectrales", kā arī ritunsiic un UG UG UGG UGG. Tiem, kam nebija iespēju apmeklēt pasākumu klātienē pirmdien, 16. septembrī, sākot no pulksten 19 būs iespēja to pilnā garumā noklausīties "Latvijas radio 5" ēterā, savukārt uzreiz pēc tam pilnā garumā izskanēs rubrika "Izstāsti albumu", kurā pati grupa "kuba" komentēs albuma "laukumi" skaņdarbus.

"Austras balvu" katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šī bija jau septītā reize, kad balva tiek pasniegta, iepriekšējos gados to iegūstot Alises Jostes albumam "Hardships Are Ships", "Rīgas modes" platei "Fantastiski", "Satellites L" ierakstam "Varavīksnes galā", grupas "Polifauna" debijai "You Look Like A Lost Soul", "Tribes of the City" albumam "Rust and Gold", kā arī repera anša veikumam "Liela māksla". Uz šī gada "Austras balvu" pretendēja vairāk nekā simt divdesmit ierakstu, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja desmit nominantus.

2024. gada "Austras balvai" nominētie albumi:

"Kautkaili" - "Personas kods";

"kuba" - "laukumi";

"Laika suns" - "Imitācija";

"Les Attitudes Spectrales" - "Songs for No One";

"Netīrās cilpas" - "Melnezera grāmata";

"Purple Negative" - "Megabee";

ritunsiic un UG UG UGG UGG - "IGREK";

"Sign Libra" - "Hidden Beauty";

"STABS" - "Sadursme";

Wiesulis & sangvn - "En Prise".

"Austras balvu" organizē biedrība "Austras balva". Balvas noslēguma ceremonija un nominantu koncerts tiek veidota sadarbībā ar kultūrvietu "Hanzas Perons" un "Latvijas Radio Pieci". "Austras balvas" oficiālais mediju partneris ir portāls "Delfi", stipendiju uzvarētājiem nodrošina Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA), savukārt pasākuma norisi finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!